בשנת 1952 מצא ג'ורג' סטפן ( George Stephen) דרך חדשה ויעילה יותר לדעתו להכין בשר על האש. הוא עבד במפעל שהכין מצופים ימיים ואת הדגם למעשנת הכין ממצוף אותו חתך לשניים. ג'ורג' אהב לחיות, אהב לאכול והוליד 12 ילדים. עם השנים הוא פיתח את העסק שלו והפך למעצמה בתחום הגריל ועישון הבשר, בשנות ה70 ' מפותחים גם מכשירים שעובדים על גז וחשמל. תרבות הפנאי ואיתה תרבות הגריל מתפתחת . בשנת 1993 נפטר ג'ורג' ובנו ג'ים ממשיך אחריו בניהול העסק. המפעל מתרחב ונוספים מוצרים חדשים, אפילו ספרי בישול מתפרסמים. כיום מוצרי החברה נמכרים ביותר מ72 מדינות ברחבי העולם ,אבל מרכז העסק נותר כשהיה בארה"ב.