accessible
התקשרו עכשיו: 089364540
בונדיגו

סוגי בירות

מהי בירה?

בירה מיוצרת בעולם כבר אלפי שנים.
כנראה עוד מזמן הבבלים במסופוטמיה והמצרים.
הבירה מיוצרת משעורה או דגן אחר בהתהליך של תסיסה ומרכיביה הסופיים יכולים להשתנות ממקום למקום בעולם וכך גם טעמה,ריחה וצבעה.
המרכיבים העיקריים הם: מים,לתת,כשותית ושמרים. חומרים אחרים נוספים כדי לגוון את הטעם .


לתת - מופק מהנבטה של דגנים והוא חיוני להכנת בירה. בזמן הנביטה אנזימים מפרקים את העמילן שבגרעין הדגן,את התהליך מפסיקים בחימום וייבוש הגרעינים
.מים - מרכיב חשוב ומשפיע בהכנת בירה. מקור המים,איכותם והמינרלים שבהם ישפיעו על טעמי הבירה.
כשותית- הפרח הנקבי של מצח הכשות,מקנה לבירה מרירות ופועל כחומר משמר המונע פעילות חיידקים.
שמרים- מיקרואורגניזמים שבתהליך התסיסה,בהעדר חמצן מפרקים את הסוכרים שבלתת ומפיקים אלכוהול ו -CO2 . לסוג השמרים יש השפעה גדולה על סגנון הבירה וטעמה. 

בהכנת בירה ישנם מספר שלבים:
* גריסת הלתת הקלוי והוספתו למים. חימום העיסה על מנת להכין מיצוי . לאחר הסינון יתקבל נוזל הנקרא "וורט" (WORT).
* הרתחת הוורט כדי להגדיל את ריכוז הסוכרים על ידי אידוי מים. הוספת הכשות.
* העברת הנוזל למיכלי תסיסה והוספת שמרים.
* במבשלות בירה מסחריות תעבור הבירה פיסטור לפני הכנסתה לבקבוקים. בירה ביתית לרוב לא מפוסטרת.
* ביקבוק הבירה.

 

בירה.

 

לפרטים נוספים והזמנת מבשלת בירה ביתית חייגו 08-9364540


 

סוגי בירה:


אייל (Ale)

בירה מסוג אייל מותססת באמצעות שמרי תסיסה עילית (Top Fermentation), כלומר, שמרים הפועלים בחלק העליון של הנוזל המותסס. התסיסה מתבצעת בטמפרטורה גבוהה יחסית: 15 עד 23 מעלות צלזיוס, מה שמביא להפקתם של תרכובות אורגניות שונות (אסטרים), התורמות להעשרת הבירה.

 

לאגר (Lager)

בירות מסוג לאגר הן הבירות הפופולאריות ביותר בעולם. בירה מסוג זה מותססת באמצעות שמרי תסיסה תחתית (Bottom Fermentation), ובטמפרטורה נמוכה יחסית: 7 עד 12 מעלות צלזיוס. בירת הלאגר, מקורה במרכז אירופה, ושמה מגיע מן המילה הגרמנית Lagern - לאחסן, והסיבה לכך נעוצה בעובדה כי הבירות מאוחסנות לאחר סיום תהליך ההכנה בטמפרטורה נמוכה של כ-0 עד 4 מעלות צלזיוס לתקופה של כשבוע עד שבועיים, מה שמקנה לה בהירות וצלילות. אחוז האלכוהול בבירות מסוג זה נע בדרך כלל בין 3% ל-7% אלכוהול.

 

בירה ביתית ( home brewing)

בירה ביתית יכולה להיות מכל סוג כמעט. כל מה שנדרש הוא לקנות תערובת ( קיט) מוכנה להכנת בירה, לערבב עם מים ולהמתין.

סוגי בירה להכנה ביתית


 

לפרטים נוספים והזמנת מבשלת בירה ביתית חייגו עכשיו 08-9364540

 

 

תתי סיגנונות נפוצים:


בראון אייל (Brown Ale)

בירות מסוג בראון אייל (Brown Ale) הן בירות כהות בצבען, המופקות משעורה כהה. המונח "בראון אייל" (אייל חום) נטבע בלונדון, בסוף המאה ה-16, במטרה לתאר את האיילים הכהים שיוצרו באיזור. כיום בירות מסוג בראון אייל מיוצרות בכל העולם. בירות מסוג זה מאופיינות באחוז אלכוהולי נמוך (4%-6%), מתיקות קרמלית וחמיצות עדינה.

 

פילסנר לאגר (Pilsner Lager)

סגנון הפילסנר (Pilsner) לאגר מקורו בשנת 1842 בעיירה פילזן (Pilsen) שבצ'כיה. הפילסנר לאגר מאופיין בבהירותו וצלילותו, טעמו הכשותי ורמת גזים גבוהה. אחוז האלכוהול בבירות מסוג זה נע בדרך כלל בין 3% ל-6% אלכוהול.

 

סטאוט (Stout)

סטאוט (Stout) הוא תת סגנון של בירות מסוג אייל. בירות מסוג סטאוט מאופיינות בצבע שחור כהה, טעמי קלייה וארומת קפה. כל אלו נובעים, בין היתר, מהשימוש בלתת קלוי מאוד. ישנם מספר סוגי סטאוט, הניבדלים בניואנסים בטעם ובארומה. אחוז האלכוהול בבירות מסוג זה נע בדרך כלל בין 4% ל-7% אלכוהול.

 

בוק (Bock)

בירה מסוג בוק (Bock) מקורה בעיירה איינבק (Einbeck), גרמניה. בירת בוק היא בירה מסוג לאגר חזקה ברמתה האלכוהולית. משמעות השם "בוק" בשם העיר, איינבק, והפירוש המילולי הוא "תייש" (Buck בגרמנית). צבעה של הבירה יכול להיות בהיר, אדמדם וכהה. ההיסטוריה של בירת הבוק מתחילה בימי הביניים, אז יוצרו ע"י נזירים בתקופת הצום באביב. בירה זו מאופיינת בעושר רב של רכיבים תזונתיים, והיא סיפקה אנרגיה בימי הצום הקשים. גם כיום, בירה זו נחשבת כבירה עונתית, ומיוצרת בעיקר סביב מועדים מיוחדים כמו חג המולד ומועדים חגיגיים אחרים.

 

יין שעורה (Barleywine)

יין שעורה (Barleywine) מקורו באנגליה של המאה 19. משקה זה אינו יין, שכן אינו מופק מענבים, אלא בירה מסוג אייל, חזקה ברמתה האלכוהולית כמו יין, ומכאן מגיע שמה. בירה מסוג זה מאופיינת במתיקותה הרבה, המתאזנת עם מרירות הכשות. אחוז האלכוהול בבירות מסוג זה נע בדרך כלל בין 7% ל-15% אלכוהול.

 

אביי - בירה בלגית בסגנון מנזרים (Abbey)

בירות מסוג אביי (Bières d’Abbaye) מיוצרות במבשלות מסחריות, ומחזיקות ברישיון שמות של מנזרים. בירות מסוג זה החלו לזכות בהתעניינות רבה לאחר מלחמת העולם השנייה, בעקבות הפופולאריות שזכו הבירות הטראפיסטיות. בירות מסוג אביי לא ניתן לאפיין, מכיוון שהן מגיעות במגוון סגנונות, אך כולן כמובן בירות מסוג אייל.

 

 

הסבר מפורט על סוגי בירות בעולם - ויקיפדיה באנגלית

טבלה המפרטת את הבירות בעולם - ויקיפדיה באנגלית

 

לפרטים והזמנת מבשלת בירה ביתית חייגו 08-9364540

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים

המיוחדים שלנו

כתובתנו: הנוטרים 18 מזכרת בתיה  טלפון - 089364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח