טעמים משונים והזוייםגלידה היא עניין תרבותי כבר הבנו, ולכל מקום בעולם יש את מסורת הגלידה שלו. מה שכן, במקום שבו חוגגים
את יום הגלידה הבינלאומי (3 ליולי) כחלק מחודש הגלידה הבינלאומי, כנראה העיסוק בדבר מביא ליצירתיות
שעולה על כל דמיון. ואכן ברחבי ארה"ב אפשר למצוא גלידריות שמציעות טעמים הזויים שכנראה מעולם
לא דמיינתם שאפשריים (וכנראה חלקם גם לא ממש טעימים, מעידים אפילו יוצריהם).
גלידריית Oddfellows בברוקלין, ניו יורק-
כאן תוכלו למצוא מגוון רחב ביותר של טעמים, גם קלאסיים וגם מיוחדים כמו – סלק-גבינת עזים-פיסטוקים מסוכרים, גלידת כבד אווז (!!), פרושוטו-מלון....
את הרשימה המלאה תוכלו לראות כאן.
הטעמים משתנים מדי יום ברוטציות, והחדשנות באמת חוצה גבולות.
Ben & Bills במיין –
מייצרים שוקולד, סוכריות וגלידות, ומפורסמים גם בזכות גלידת הלובסטר שלהם, שהתחילו לייצר אותה במטרה להוכיח שהגלידה שהם מוכרים באמת מיוצרת על ידיהם במקום.
הגלידה עצמה בטעם חמאה ומוסיפים לה בשר לובסטרים קצוץ. בשיא העונה הטעם הזה פופולרי במיוחד, ומזמינים משלוחים רבים ממנו.
מוזמנים לקרוא כאן על טעמים נוספים וקינוחים נוספים
גילרוי, קליפורניה –
גילרוי, העיר הדרומית ביותר בקליפורניה, היא מסתבר בירת השום העולמית ומתקיים בה אחת לשנה פסטיבל השום, במסגרתו ניתן למצוא אפילו גלידה בטעם שום.
ניתן להשיג אותה רק בגילרוי, רק בפסטיבל, אבל מחלקים אותה שם בחינם לגמרי. http://gilroygarlicfestival.com/
Icecycle Creamery ברינו, נוואדה -
סוג של גלידרייה ניידת על אופניים (או דוכן אם תרצו), שמציעה בין השאר את הטעמים - מייפל-בייקון, ברביקיו, גבינה כחולה עם נגיעות בלסאמי....
בעלי העסק למעשה התחילו לייצר גלידה בבית, ושיפרו את המתכונים שלהם במשך כמה שנים בזמן שחבריהם כל הזמן הפצירו בהם לחלוק את שפע הטעמים והאיכות עם כל העולם,
וכך הכל התחיל.
יאללה, עכשיו תורכם!
לא רק בארה"ב:
Murphy's באירלנד -
גלידרייה ביתית שמקורה בעיר דינגל. החבר'ה האלה הלכו רחוק עם ניסויים בטעמי גלידה שונים ומשונים, חלקם זכו להצלחה וחלקם עדיף לא להתקרב:
גלידת סלמון מעושן (מוכתר כטעם הגרוע ביותר שהם אי פעם הכינו),
גלידת גבינה כחולה ובצל שאלוט מקורמל (הטעם המומלץ ביותר מבין הטעמים המוזרים),
טעם שהכינו לבקשת לקוח - גלידת שעועית ירוקה ומנטה (לא להיט לטענתם), ויש גם טעמים שהם לא הצליחו לשכנע לקוחות לקנות.
|