מתכון לגלידת שוקולד חמאת בוטניםיאמי.. שוקולד וחמאת בוטנים יחד !!
מתכון נהדר שמצאתי באחד הבלוגים האהובים עליי ומיד רציתי לתרגם לכם כדי שתוכלו להכין ולהנות כמוני.
המתכון המקורי - בבלוג של brown eyed baker
מצרכים :
2 כוסות שמנת 3 כפות קקאו 150 גרם שוקולד 1 כוס חלב 3/4 כוס סוכר 5 חלמונים 1/2 כפית תמצית וניל 20 ממתקי חמאת בוטנים - שוקולד. קצוצים.
הבהרה - במתכון המקורי השתמשו בחטיפי חמאת בוטנים של חברת reeses . כאן בארץ תצטרכו לחפש ולאלתר עם חטיף אחר או לדאוג שחברים יביאו איתם מחו"ל ..

לתערובת חמאת הבוטנים :
1/2 כוס חמאת בוטנים 1/2 כוס שמנת 1/4 כוס סוכר חום בהיר 2 כפות סירופ תירס
הכנה:
1. בסיר מחממים יחד 1 כוס שמנת וקקאו. 2. מערבבים טוב , מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ( קצוץ דק) + 1 כוס שמנת 3. בסיר שני מחממים יחד חלב + סוכר + מלח . בקערה טורפים את החלמונים ולאט שופכים עליהם מהחלב החם. מחזירים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמסמיך. 4. מערבבים את שתי התערובות יחד ( שמנת / קקאו + חלב / ביצים) . מוסיפים תמצית וניל ומצננים היטב. 5. מכינים את תערובת חמאת הבוטנים - מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים עד שהסוכר נמס . 6. את תערובת השמנת שהצטננה מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן. 7. בשתי הדקות האחרונות מוסיפים לגלידה את ממתקי החמאת בוטנים. 8 לתוך קופסא או כלי הגשה מוזגים בשכבות - פעם גלידה ופעם מתערובת חמאת הבוטנים. מסיימים בשיכבה העליונה עם גלידה.

לפרטים והזמנת מכונת גלידה חייגו 08-9364540
|