מתכון לסורבה חמוציות ולילטסורבה חמוציות ולילט ?
מה זה בכלל חמוציות ? ומה זה לילט ?
אז כדאי להכיר !
חמוצית היא קרובת משפחה של האוכמנית . רוב הגידול נעשה בצפון אמריקה . נמכרת בישראל טריה או קפואה.
לילט הוא שמו של ליקר צרפתי המורכב מ85% יינות בורדו ו 15% ליקר פירות הדר. מגיע בשני טעמים בלאנק ( לבן) ורוז' ( אדום) .
במתכון שצירפנו משתמשים בלילט רוז' לתוספת טעם וצבע.
מצרכים :
2 קופסאות חמוציות .טריות או קפואות 2 כוסות מים 1 כוס סוכר גרידה ומיץ לימון מ 2 לימונים 1/2 כוס לילט מעט מלח
אופן הכנה:
1. בסיר מרתיחים יחד חמוציות ומים. כשרותח מורידים לאש קטנה עד שהנוזל נהיה כמו סירופ. מורידים מהאש ומוסיפים סוכר. מצננים כמה דקות 2. מרסקים למחית ומסננים כדי להוציא גרעינים וסיבים 3. מערבבים עם מיץ הלימון והלילט. מוסיפים מעט מלח לטעם. מצננים היטב במקרר 3 -4 שעות. 4. מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
מגישים סורבה רך או מקפיאים עוד שעתיים למרקם קשה יותר
לפרטים ורכישת מכונת גלידה ביתית חייגו 08-9364540
|