accessible
התקשרו עכשיו: 08-9364540
בונדיגו

מנטי - כיסונים בוכריים

מנטי הוא חלק ממבחר עצום של כיסוני בצק ממולאים , מאודים ,מבושלים ,מטוגנים או אפויים.

כמו למשל  רביולי וקלצונה ( איטליה) , גיוזה  ( יפן) , דים סם ( סין) ,אמפנדס ( דרום אמריקה) , סמבוסק , פאסטי ( אנגליה) , חצ'פורי ( קווקז), גוז'גוז'ה ( בוכרה) וקארי פאף ( מזרח אסיה).

המתכון שלפניכם דורש השקעה מסויימת, אז כדאי לפנות לו זמן. הרווח הוא שאפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא.
הרווח השני הוא שאפשר בהחלט להזמין חברות להכין איתכן וגם להנות משיחה טובה תוך כדי עבודה.

 

מאנטי

לבצק:

½3 כוסות (500 גרם)
½ כף מלח
2 חלמונים מביצים גדולות
3/4 כוס מים

מערבבים את הקמח עם המלח ויוצרים גומה במרכז. טורפים קלות את החלמונים והביצה ויוצקים לגומה. מוסיפים בהדרגה את המים ומעבדים (ביד או במעבד מזון) עד קבלת בצק נוקשה. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, מכסים במגבת לחה ומניחים בצד ל-10 דקות.

מלית בשר:

250 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני, קצוץ דק
1/3 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/2 כפית פלפל שחור

 

או

 

מלית דלעת ובצל:

750 גרם דלעת קלופה. קצוצה דק דק או מגוררת על פומפיה.
500 גרם בצל קצוץ דק
60 גרם חמאה
2 כפיות גרגרי כמון שלמים
1 כף סוכר מלח ופלפל שחור טחון טרי

בסיר קטן מטגנים את הבצל והדלעת עד שהם מתרככים. מוסיפים תבלינים לטעם.

 

רוטב עגבניות:

2 עגבניות גדולות
½3 כפות שמן זית
1/2 כפית פפריקה חריפה או מתוקה
1/3 כפית מלח
4-5 עלי אורגנו טריים (לא חובה)

מגרדים את העגבניות לסיר, מוסיפים את שמן הזית והתבלינים (כולל עלי האורגנו), מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב במשך 7 דקות.

 

או

 

רוטב יוגורט ושום :

2 גביעי יוגורט כבשים
3 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות.

שמים יוגורט בקערה.
מטגנים שום בשמן רותח עד שהשום משחים מעט. יוצקים את השמן עם השום על היוגורט ומגישים.

 

 

אופן ההכנה:

3. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות  עד קבלת עלה בצק דק (בעובי 1 מ"מ). עדיף לרדד במכונת פסטה כדי לקבל בצק אחיד בעובי.

4. יוצרים מהעלה ריבועים בגודל 5X5 ס"מ בסכין או בגלגלת.  מניחים כחצי כפית מלית במרכז כל ריבוע. מרטיבים את שולי כל ריבוע באצבע טבולה במים. אוחזים ביד, מצמידים את ארבע הצלעות של הריבוע ומהדקים.

יש הרבה צורות לקפל ולהכין כיסונים. נסו לאתגר עצמכם מדי פעם בצורה חדשה…

6. מרתיחים בסיר 5 ליטרים מים עם כף מלח ומכניסים את המנטי– כמות קטנה בכל פעם כדי לא לצנן את המים ולמנוע הידבקות. ברגע שהמנטי, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות. מוציאים את מנטי בכף מחוררת ומעבירים לצלחת. יוצקים מעל את הרוטב .

 

 

לפרטים נוספים ורכישת מכונת פסטה חייגו 08-9364540 

 

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים
כתובתנו: פקריס 3, פארק המדע רחובות    טלפון: 08-9364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח