רוטב אפונה ומסקרפונה
ערב אחד בהתראה של חצי שעה הודיעו חברים שהם קופצים לבקר.. הכל נחמד ונעים אבל המקרר כמעט ריק לגמרי ,שעת ערב מתקרבת וכולם רעבים. מה לעשות ?
בדיקה מהירה העלתה שנותרה עדיין שקית אפונה עדינה במקפיא ,גבינה במקרר ובקבוק יין במזווה. מה עושים ? ממציאים רוטב מהיר לפסטה !!
רוטב טעים וקל של אפונה וגבינות טובות. בלי הרבה מאמץ אבל עם המון טעם . כל זה נטרף ! יחד עם בגט מלפני יומיים שקיבל הברשה בשמן זית ומעט שום כתוש ונכנס ל"השתזף" בתנור כמה דקות..
היתה חגיגה !!
מצרכים לרוטב:
25 גרם חמאה
מעט שמן זית
4 עלי מרווה
100 גרם אפונה טרייה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס מים
100 גרם גבינת מסקרפונה או ריקוטה
50 גרם פרמזן מגורר
250 גרם פסטה טרייה מבושלת
אופן הכנה:
במחבת רחבה ממיסים חמאה עם מעט שמן זית ועלי המרווה.
מוסיפים את האפונה ומקפיצים כך שתספוג את הטעמים. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.
יוצקים מים ומבשלים עד שהאפונה מתרככת מעט, כ- 7 דקות.
מוסיפים מסקרפונה, מסירים מהאש, מערבבים היטב ומוסיפים את הפרמז´ן.
מערבבים היטב את הפסטה ברוטב ומגישים. ניתן להוסיף עוד פרמז´ן לפי הטעם.

לפרטים נוספים ורכישת מכונת פסטה חייגו 08-9364540
|