סלט פסטה יווני
כמות מנות: 12 עד 16 מנות
זמן הכנה: 40 דקות
זמן קירור: 2 עד 24 שעות
מה צריך?
340 גרם פסטה פנה (שווה ערך ל-4 כוסות של פסטה לא מבושלת).
2 כוסות עגבניות שרי, קצוצות לרבעים
1 מלפפון בינוני חצוי לאורך ופרוס דק
4 בצלים ירוקים, פרוסים
1/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
2 כפות אורגנו טרי
4-6 שיני שום, טחונות
מעט מלח ופלפל
1 כוס גבינת פטה מפוררת (100 גרם)
עלי אורגנו טריים
מה עושים?
מבשלים את הפסטה בהרבה מים רותחים עם מעט מלח
מסננים, ומייבשים היטב.
בקערה גדולה מערבבים את הפסטה המבושלת עם העגבניות, המלפפון, הבצל הירוק והזיתים.
בצנצנת עם מכסה, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, הבזיליקום, האורגנו, השום, המלח והפלפל. מכסים ומנערים היטב.
מטפטפים מעט מהרוטב מעל תערובת הפסטה והירקות.
מכסים את קערת הסלט ומכניסים למקרר לשעתיים עד 24 שעות לפני ההגשה.
לפני שמגישים, מוסיפים את הפטה ומפזרים מעל עלי אורגנו טריים.
לפרטים נוספים ורכישת מכונת פסטה חייגו 08-9364540
|