אין ספק שתוספת של פירות וירקות רבים לתפריט רק יכולה לעזור.
שאלה נפוצה מאוד אצל כל מי שמתחיל להתעניין בתחום המיצים הטיבעיים היא – האם לסחוט עם הקליפה או בלי ?
שימוש בפרי או ירק שלמים יביא לכך שגופנו יקבל את מלוא החומרים המזינים והויטמינים.
באכילה רגילה אנו בדרך כלל מאבדים חלק גדול מחומרים אלה כי הם נמצאים בקליפה, בגרעינים או בסיבים הקטנים שקשה לנו לעכל.
מסחטת מיצים חזקה תדע לסחוט את הפרי או הירק תוך מיצוי מקסימלי.
על מנת לעזור לכם למקסם את הבריאות הנה כמה דוגמאות לפירות פופולריים .
* תפוח עץ
קליפת התפוח מכילה הרבה ויטמין A ו C. כמעט 50% מכל הויטמין C נמצא בקליפה.
לעומת זאת בחרצנים נמצא חומר שנקרא אמיגדלין והוא אינו טוב לעיכול.
* משמש
קליפת המשמש טובה ומכילה בטא קרוטן וויטמין C.
החרצן דומה בתכונותיו לחרצני התפוח ועדיף להימנע ממנו.
* אבוקדו
אין כרגע שום מחקר שיכול להעיד על חומרים מזינים כלשהם בקליפת האבוקדו ולכן אנו ממליצים לוותר עליה.
* בננה
קליפת הבננה ניתנת לאכילה והיא עשירה בסיבים. הבעיה היא בפירות שאינם אורגניים ובהם הקליפה עלולה להכיל חומרי הדברה מסוכנים.
* אוכמניות
גרעיני אוכמניות מכילים אומגה 3, פרוטאין,סיבים ואנטי אוקסידנטים.
* מלון
גרעיני מלון עשירים בפרוטאין,ויטמינים, שמנים לא רווים, אשלגן וזרחן.
הקליפה לעומת זאת למרות הסיבים הטובים שבה רגישה לעובש,חומרי הדברה וכימיקלים ועדיף להימנע ממנה.
* דובדבן
חרצני הפרי דומים לחרצני תפוח העץ ועדיף להימנע מצריכתם.
* ענבים
קליפות הענבים מצוינות ומכילות הרבה רזברטרול שהוא פיטוכימיקל שנקשר למניעת סרטן,מחלות לב ואף אלצהיימר.
מומלץ להשתמש בהן !
* קיוי
הקליפה השעירה של הקיוי עלולה לגרום לרגישות ולהכיל עקבות חומרי ריסוס. מומלץ להימנע משימוש בה.
* לימון
קליפת הלימון אכילה כמובן אך יש לשים לב שאינה מצופה בשעווה.
הסיבים הלבנים ממש מתחת לקליפה עשירים בויטמין C וסיבים.
החרצנים מכילים חומצה סליצילית וניתן להשתמש בהם, אך במתינות.
* ליים
זהה בתכונות ללימון והשימוש בהם זהה.
* מנגו
קליפת המנגו עשירה מאוד בפייטונוטרינטים אך לצערנו היא גם מרירה כאשר הפרי בשל.
* תפוז
בחרצני הפרי נמצאו כמויות קטנות של חומרים נוגדי פטריות ואמיגדלין.
מומץ לעומת זאת שלא לוותר על הקליפה הלבנה הדקה שמלאה בפקטין,סיבים וחומרים נוגדי חימצון.
* אפרסק
החרצן מכיל אמיגדלין בדומה לחרצני תפוח עץ ועדיף להימנע ממנו.
הקליפה לעומת זאת מכילה ויטמין A ו C כמו גם נוגדי חימצון.
למי שרגיש לשערות שבקליפה מומלץ להימנע ממנה.
* אגס
הקליפה מומלצת ומכילה חומרים טובים כמו ויטמין C וחומצה כלורוגנית.
החרצנים אינם מומלצים, בדומה לתפוח עץ.
* אננס
החלק הכי בריא הוא הלב של האננס, מכיל ברומלין -אנזים שנלחם בדלקת, ויטמין C ,סיבים.
הקליפה למרות שהיא מכילה גם חומרים כאלה לא מומלצת לשימוש בגלל חומרי הדברה וטקסטורה קוצנית.
* שזיף
רצוי לסחוט עם הקליפה המכילה בטא קרוטן וסיבים,ויטמינים ונוגדי חימצון.
* תות
כמובן שאין כל צורך לקלף , רק לשטוף טוב ולהוריד את העוקץ הירוק שבו אין כל חומר מזין.
שיקולים נוספים לפני קילוף וסחיטה-
רוב הפירות והירקות שאנו קונים כיום גודלו בעזרת חומרי הדברה וכימיקלים אם אינם אורגניים.
יש לשקול טוב את השימוש בקליפה לנוכח עובדה זו כי החומרים בדרך כלל יצטברו עליה ובה.
ובכל מקרה מומלץ לשטוף היטב כל דבר לפני השימוש בו.
שיקול נוסף הוא הטעם. לקליפה ולחרצנים יכולה להיות השפעה על הטעם של המיץ ולא תמיד זה יהיה טעם שתאהבו.
נסו לאט ובכמויות קטנות עד שתגיעו לשילוב המתאים לכם.