accessible
התקשרו עכשיו: 08-9364540
בונדיגו

איך להכין בילטונג ?

 

בשר מיובש הוא אחד המאכלים שמלווים אותנו לאורך ההיסטוריה, במקומות שונים קיבל שמות שונים -
ג'רקי או בילטונג הם מהידועים שבהם.

בשר מיובש

 

בשר יש לייבש בטמפרטורה של לפחות 60 מעלות צלזיוס ! הבשר מיובש עד שהוא גמיש ולא יבש ומתפורר.
יש לנקות את הבשר משומן ככל הניתן, ומומלץ להשרות אותו לפני הייבוש במרינדה לריכוך ותוספת טעם.
בשר אינו נשמר לזמן רב כמו ירקות ופירות ואם שומרים אותו מעל חודש כדאי לשמור בהקפאה.

 

הכנת בשר מיובש -

הצעד הראשון הוא בחירת הבשר. ניתן לייבש כמעט כל בשר. חשוב להקפיד על כמות שומן נמוכה ככל הניתן . השומן אינו מתייבש כמו שצריך והוא הדבר הראשון שיתעפש ויתקלקל.
לכן בשר טלה למשל אינו מומלץ לייבוש ועדיף לבחור בשר בקר,בשר חזיר, בשר ציד או דגים.

- את הבשר שבחרנו יש לפרוס לפרוסות דקות . אפשר לבקש מהקצב לעשות את זה , אם פורסים בבית כדאי להקפיא מעט את הבשר וככה ניתן יהיה לפרוס אותו בקלות.

חיתוך בשר לבילטונג

- את פרוסות הבשר מכסים במרינדה או בתערובת של מלח ותבלינים על מנת לעזור בריכוך הבשר, להוסיף טעמים ולשמר אותו. יש בשרים שמומלץ להקפיא או לבשל לפני הייבוש.
בכל אחת מהשיטות יש לכסות את הבשר היטב ולקרר אותו מספר שעות - עד לילה שלם כדי שהתערובת תפעל ותחדור לבשר היטב.


בתערובת יבשה נמצא בדרך כלל מלח, סוכר, תבלינים ולפעמים נתרן חנקיתי ששומר על צבעו האדום של הבשר ומשמר אותו .

תערובת תבלינים יבשה לבשר


בתערובת רטובה ( מרינדה ) נמצא את כל אלה בתוספת של מים ,סויה, ורטבים אחרים.

 

השריית בשר לבילטונג

 

לאחר ההשריה מנגבים את הבשר היטב. מסדרים על מגש ומכניסים למייבש מזון.

בשר לייבוש על מגש מייבש מזון

 

ייבוש בשר לוקח 6 שעות ואף יותר, תלוי בסוג הבשר ובעובי הפרוסות. איך יודעים שהבשר מוכן ?
בשר מיובש דיו ייסדק אם נכופף את אותו אך לא יישבר. אם אתם מייבשים בשר טחון יש לייבש אותו עד שהוא קשה ופריך.

בשר מיובש

 

לאחר הייבוש יש לצנן את הבשר ולארוז טוב. רצוי מאוד באריזות אטומות לאוויר.

 

שימוש בבשר מיובש -


פרוסות בשר מיובש ניתן לאכול כחטיף כמו שהן.
ניתן גם להשרות את הבשר במים,מרק או נוזל אחר לכמה שעות ובכך להחזיר לו את המרקם הטבעי ולהשתמש בו בכל מתכון שרוצים.

ניתן לקנות בשר טחון לבשל אותו היטב, לספוג ממנו את השומן והנוזלים ולעצב אותו על קרש חיתוך או שיש כמו בצק , שטוח או בגליל. אחרי הידוק טוב ניתן יהיה ליצור ממנו צורות בקורצן עוגיות או סכין . משעשע ושונה מהרגיל..

 


מרינדות לבשר לפני ייבוש


1/4 כוס סויה
2 כפות אוטב וורצ'סטייר
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח

 

4 כיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית צ'ילי
1 כפית אבקת שום
1/2 כוס מים

 

1 כוס קטשופ
1/2 כוס חומץ
1/4 כוס סוכר חום
3 כפות רוטב וורצ'סטייר
2 כפיות אבקת חרדל
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

 

 

 

 

 

לפרטים נוספים ורכישת מייבש מזון חייגו 08-9364540

 

 

 

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים
כתובתנו: פקריס 3, פארק המדע רחובות    טלפון: 08-9364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח