accessible
התקשרו עכשיו: 08-9364540
בונדיגו

מתכונים

בחר מתכונים עם פירות מיובשים כאשר עדיף להשתמש בפירות יבשים שיובשו בבית ע"י מכשיר ייבוש פירות בייתי.


אורז עם פירות יבשים
מה צריך:

2 כף שמן

1בצל

2 גזרים יפים

1 כוס אורז (לא מבושל)

ככוס וחצי מים רותחים לבישול האורז

צימוקים,אננס מיובש, תפוחי עץ מיובשים,משמשים מיובשים – 50 גרם מכל סוג.

אפשר להשתמש בכל מיקס של פירות מיובשים שאתם אוהבים והכי כייף להכין לבד במייבש פירות את הפירות ולבשל איתם! 

רק לשמור על הכמות במתכון כ- 200 גרם סה"כ.

חצי כפית כורכום,מלח ופלפל.

הכנה:

 מקלפים וחותכים דק את הגזר והבצל,מטגנים בסיר במעט שמן.

קוצצים קטן את כל הפירות המיובשים ומוסיפים לסיר.מוסיפים את האורז ומטגנים עוד קצת

מוסיפים מים רותחים ומבשלים בערך 20 דקות עד שהאורז מוכן.

לרכישת מכונת ייבוש פירות לחצו כאן


פסטה עם פירות יבשים

 
חומרים –

1 חבילה פסטה, רצוי מהסוג הארוך ועבה כדי שהרוטב יתפס יפה.

1/4 כוס שמן זית

30 גרם חמאה

1/2 כוס יין לבן

20 גרם אגוזים לפי מה שטעים לכם

150 גרם פירות יבשים חתוכים קטן ( הכי טוב פירות שהכנתם לבד במייבש פירות – גם טעים וגם בריא!)

מלח,פלפלמעט רוטב סויה.


הכנה: 

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

ממיסים במחבת חמאה ושמן זית יחד ומטגנים את האגוזים כמה דקות. להיזהר שלא ישרפו!

מוסיפים יין ומבשלים עד שהנוזלים מצטמצמים.

מוסיפים למחבת את הפסטה שבישלנו מקודם.מקפיצים הכול יחד ומוסיפים פירות יבשים.

מתבלים במלח פלפל ומעט סויה.

אפשר עכשיו להעביר הכל לצלחת גדולה ועמוקה ולקשט מלמעלה במעט פטרוזיליה .

לקבלת מתכונים נוספים לחצו כאן




לחם פירות יבשים ואגוזים   


600 גרם קמח רגיל 

50 גרם שמרים טריים

¾ כוס בירה לבנה

¾ כוס מים 

1 כפית מלח

4 כפות דבש או סילאן תמרים

6 כפות שמן שומשום, אגוזים ( אם אין – אפשר גם שמן זית)

6 משמשים מיובשים קצוצים

4 תמרים מיובשים קצוצים

חופן צימוקים

¼ כוס אגוזים מכל סוג קצוצים גס (בסכין)  


לשים במעבד מזון את כל החומרים ומוסיפים קצת קמח בכל פעם שיש צורך (הבצק צריך להיות רך ועם זאת לא דביק מדי).

מניחים לתפוח עם כיסוי של מגבת לחה כשעה, או שאפשר גם להתפיח בתוך מייבש המזון ע"י הוצאת המגשים חוץ מאחד והוספת קערית עם מים בשביל הלחות.

 לשים שוב כמה דקות על משטח מקומח,

מסדרים בשתי תבניות מלבניות ארוכות ששומנו וקומחו מעט ומניחים לתפוח שוב ל  30 דקות.

בוזקים מעל קצת שמן שומשום או זית , עדיפות לשמן אגוזים אם יש בבית!

אופים כ40- דקות.

מכסים במגבת לחה מיד אחרי האפייה כדי שהלחם לא יתייבש ויתקשה.  

לקבלת מתכונים נוספים לחצו כאן

פרגית ותפוחי אדמה בצ'אטני של פירות יבשים

 
800 גרם פרגית

5-6 תפ"א חתוכים

1 כוס מים רותחים


לצ'אטני:

100 גרם צימוקים

100 גרם משמשים מיובשים

100 גרם תאנים מיובשות

100 גרם תמרים

100 גרם אפרסק מיובש

5 חתיכות של ג'ינג'ר מיובש

1 כוס סוכר חום

עד כחצי כוס יין אדום

כמה ענפי תימין ורוזמרין

חצי כוס חומץ בלסמי

מעט מלח+פלפל ולמי שרוצה חריף גם חתיכה של פלפל שאטה.

הכנה:

מבשלים בסיר את כל הפירות והחומרים לצ'אטני כחצי שעה עד שמסמיך.

מחממים תנור ל200 מעלות

מסדרים בתבנית תפוחי אדמה ופרגית ושופכים מעליהם את הצ'אטני+כוס מים רותחים.

מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה.

טיפ לשיפור הטעם - הכינו לבד את הפירות המיובשים שאתם אוהבים בעזרת מייבש מזון.

רוצים לייבש פירות בבית ? קנו מכונה לייבוש פירות עכשיו

אגסים אפויים ממולאים בפירות יבשים

 

 6 אגסים


למילוי:

4 כפות שמן

בצל קצוץ דק

5 תאנים מיובשות קצוצות גס

5 משמשים יבשים קצוצים גסר

בע כוס צימוקים

3 כפות שקדים קצוצים

כף שומשום

3 כפות יין אדום מתוק

רבע כפית קינמון

כוס יין אדום מתוק  

 

חותכים בסכין חדה את החלק העליון של האגסים, שומרים אותו ומרוקנים אותם.

קוצצים את בשר האגסים ושומרים.

להכנת המילוי:

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

מוסיפים את התאנים, המשמשים, הצימוקים, השקדים והשומשום ומטגנים כ-5 דקות

מוסיפים למחבת את תוכן האגסים ויתר החומרים(למעט היין)  וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות. 

ממלאים את האגסים, מכסים בחלק שהסרנו, מסדרים בתבנית, יוצקים את היין ואופים 35-40 דקות.  


הכי טעים ובריא להשתמש בפירות מיובשים שהכנו לבד בבית במייבש פירות!

 

 

לרישום לקבלת טיפים לבישול בריא לחץ כאן

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים
כתובתנו: פקריס 3, פארק המדע רחובות    טלפון: 08-9364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח