מתכון לגלידת זוקיני ובירהלפעמים כשמשוטטים באינטרנט מגיעים למקומות מופלאים.. יש מתכונים שכבר מהקריאה הראשונה ברור שהם כל כך מטורפים שאני אהיה חייבת לנסות אותם. זה מה שקרה כשמצאתי מתכון לגלידת זוקיני ( קישוא) ובירה !! נשמע כמו משהו שלא נשמע טעים גם לא בדמיון הכי פרוע נכון ? אז תנסו ותופתעו כמוני !
זו לא גלידה מתוקה כל כך, היא תתאים למבוגרים או ילדים הרפתקניים.
מרכיבים:
3 כפות חמאה 3 זוקיני מגורר 1 כפית מלח 3 כוסות שמנת 1/4 כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן 1/4 כפית כוסברה 1/4 כפית אגוז מוסקט 1/4 כפית פלפל שחור 6 חלמונים 3/4 כוס סוכר 1/4 כוס בירה ( רצוי בירת IPA ) 1/2 כפית תמצית וניל
הכנה:
1. להמיס חמאה במחבת ולבשל את הזוקיני עד שהוא ממרחי למדי . 2. להעביר זוקיני לבלנדר יחד עם כל התבלינים ושמנת. לערבב היטב עד שיש תערובת חלקה. 3. לטרוף חלמונים בסיר קטן, לסנן לתוך הסיר את תערובת השמנת -זוקיני דרך מסננת דקה. לבשל על אש קטנה עד שמסמיך. 4. להוסיף בירה ותמצית וניל, להעביר למכונת גלידה ביתית ולהמשיך לפי הוראות היצרן.

מתקבלת גלידה לא מאוד מתוקה, מתובלת , שמתאימה יופי ליד אינגליש קייק יבשושי משהו
קרדיט למשוגעים שכתבו את המתכון המקורי - SERIOUS EATS
לפרטים ורכישת מכונת גלידה ביתית חייגו 08-9364540
|