מתכון לגלידת ריקוטה
הקרדיט על המתכון הנעים,טעים וקל הזה שייך למרתה סטיוארט ותורגם מהאתר שלה - כאן
מצרכים:
2 כוסות גבינת ריקוטה טריה 2 כוסות חלב 1 כוס שמנת 1/4 כפית אגוז מוסקט 5 חלמונים גדולים 1 כוס סוכר
הוראות הכנה:
שלב 1 להניח בד במסננת ומעליו את גבינת הריקוטה. להציב מעל קערה ולהכניס למקרר ללילה כדי שכל הנוזלים המיותרים יטפטפו החוצה
שלב 2 בסיר מחממים יחד חלב ואגוז מוסקט
שלב 3 טורפים יחד חלמונים וסוכר . וממשיכים לטרוף יחד עד שהכל מסמיך מעט והצבע צהוב בהיר.
שלב 4. מוסיפים חצי מכמות החלב החם ! לתערובת. טורפים עד שהכל אחיד ומחזירים לסיר עם שארית החלב החם. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך כדי עירבוב עד שהתערובת סמיכה מספיק לצפות את גב הכף
שלב 5 הכינו מראש קערה עם מי קרח כדי לצנן את התערובת החמה. הורידו את הסיר מהאש וערבבו לתוכו את השמנת. העבירו את כל התערובת דרך מסננת כדי להיפטר מגושים לא רצויים צננו טוב את הקערה באמבט הקרח. ערבבו לתוך התערובת את גבינת הריקוטה עד שהכל אחיד
שלב 6 הכניסו למכונת גלידה והמשיכו לפי הוראות היצרן
הגלידה עדינה מאוד בטעמה ולכן תקבל בברכה כל תוספת וקישוט שתרצו להוסיף לה.
אני גיררתי מעליה מעט שוקולד, לטעם וצבע !!
לפרטים נוספים ורכישת מכונת גלידה חייגו עכשיו 08-9364540
|