מתכון לגלידת שזיפים
מצרכים:
1 קילוגרם בערך שזיפים בשלים ,חצויים ובלי גרעינים  2 כפות סוכר חום קורט מלח 2 כוסות שמנת 3/4 כוס סוכר 2 כפות דבש 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
1. חממו תנור ל200 מעלות . הניחו את השזיפים בתבנית עם דפנות כי הם יפרישו הרבה מיץ וכדאי לשמור את כולו ! פזרו עליהם סוכר חום וקמצוץ מלח. צלו אותם כ 20 דקות או עד שהם מתרככים לגמרי וכל המיץ יצא מהם. הוציאו מהתנור והניחו להצטנן לכמה דקות.
2. בסיר חממו יחד שמנת +דבש +סוכר +תמצית וניל עד שהסוכר נמס כולו. הכניסו לבלנדר כרבע כוס מהתערובת הזו ואת השזיפים עם כל המיצים שלהם ! ערבבו עד שהכל חלק. העבירו את התערובת דרך מסננת כדי להיפטר מכל הגושים הוסיפו את שאר השמנת וערבבו היטב.כסו את הקערה בניילון נצמד וצננו במקרר ללילה... או לפחות לכמה שעות.
3. העבירו את התערובת הקרה למכונת גלידה והמשיכו לפי הוראות היצרן. הגישו מיד אם אתם אוהבים גלידה רכה או העבירו לתבנית והקפיאו עד שהגלידה תתקשה.
המתכון מתורגם מכאן וכל הקרדיט לכותבת הנפלאה של הבלוג !
לפרטים נוספים ורכישת מכונת גלידה חייגו עכשיו 08-9364540
|