מתכון לגלידת דבש ורוזמריןשילוב טעמים שאני אישית אוהב. משהו מאוד שורשי,מאוד ישראלי שאני מתחבר אליו.
אולי לא מתאים לכל אחד,תלוי אם אתם אוהבים רוזמרין.
במתכון משתמשים בענף אבל בכוונה לא ציינתי את גודלו. תלוי בכם ,כמה שתרצו.
רק להיזהר שלא ישתלט לגמרי על הטעם. כמו בדברים אחרים גם פה מעט ניסיון ,טעיה וטעימה
יביאו להצלחה מדהימה !
המצרכים הנדרשים :
2 כוסות שמנת
1 כוס חלב
1/3 כוס דבש כהה בעל טעם חזק 1/3 כוס דבש בהיר ועדין בטעם
1 ענף של רוזמרין טרי

5 חלמונים קורט מלח 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
בסיר מערבבים יחד ומחממים - שמנת,חלב,דבש ורוזמרין עד שעולות בועות קטנות. מסירים מהאש ,מכסים ומחכים כ 30 דקות שכל הטעמים יתמזגו. מוציאים את ענף הרוזמרין מהסיר ומחזירים לאש. בקערה נפרדת טורפים חלמונים + מלח. שופכים לאט לאט תוך עירבוב מתמיד את השמנת החמה על החלמונים ומחזירים לסיר להמשך בישול על אש קטנה, עש שהקרם מסמיך. מסירים מהאש. מצננים ומוסיפים את תמצית הוניל. בשלב זה כדאי להעביר למקררלצינון יסודי בכלי מכוסה. ניתן להשאיר במקרר עד 24 שעות.
מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
המתכון מתורגם ונלקח מהבלוג ( באנגלית ) - Life Currents
לפרטים נוספים ורכישת מכונת גלידה חייגו עכשיו 08-9364540
|