סירופ קרמל מלוח לפעמים מה שעושה את כל ההבדל זה התוספות ..
לא מאמינים לי ? תשאלו את הילדים .
כל ילד יודע שחשוב שיהיו ליד הגלידה תוספות כמו סוכריות קטנות וציבעוניות או שבבי שוקולד .
אז למה שלמבוגרים ( וגם לילדים כמובן..) לא יהיה איזה סירופ מעניין ליד הגלידה ?
בבקשה..
סירופ קרמל מתוק -מלוח
2 כוסות סוכר - אפשר להחליף חלק מהסוכר בסירופ תירס
50 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר,חתוכה לקוביות
1 כוס שמנת בטמפרטורת חדר
1/2 כף מלח גרגירי מכל סוג שאתם אוהבים
בסיר גדול ! לשים סוכר ולהתחיל לבשל תוך כדי עירבוב.עד שכל הסוכר נמס.
מבשלים עד שהסוכר מקבל צבע ענבר / חום קרמלי
הוסיפו את כל החמאה והמשיכו לערבב. זהירות הקרמל מבעבע ועולה גבוה.
הסירו מהאש והוסיפו את השמנת תוך כדי עירבוב. שוב זהירות הרוטב מבעבע !
הוסיפו את המלח וערבו היטב.
צננו בסיר עוד 10 -15 דקות ואז ניתן להעביר לצנצנות נקיות .
הסירופ ישמר במקרר כשבועיים אם תצליחו להתאפק...
המתכון באדיבות Brown Eyed Baker בשיפוץ קל שלנו.
|