מתכון לגלידת גינס ושוקולד
יש לי וידוי קטן.. אני אוהב שוקולד ואוהב בירה ואוהב גלידה
וכשמצאתי באחד הימים מתכון מדהים שמשלב את כל השלושה יחד בבלוג המקסים של Brown Eyed Baker
ידעתי שזה הולך להיות אחד הטעמים הקבועים אצלי בבית.
הבירה מעניקה כאן עומק לגלידה ומדגישה את השוקולד. ניתן להשתמש בכל בירה אחרת שאתם אוהבים - מרירה יותר או פחות , בטעם פירות...
תנסו פעם אחת ותבינו..
בקבוק 330 מ"ל בירה גינס 1 כוס חלב 4 חלמוני ביצה 150 גרם סוכר 1 כוס שמנת 150 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב קורט מלח תמצית וניל
הוראות הכנה:
שוברים את השוקולד לחתיכות ומניחים בקערה בסיר מחממים יחד חלב+שמנת +סוכר ומלח. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים ושופכים עליהם את החלב החם תוך כדי בחישה מתמדת מחזירים הכל לסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה ומצפה את הכף שופכים את התערובת החמה על השוקולד דרך מסננת ומערבבים עד שכל השוקולד נמס כשכל התערובת חלקה מוסיפים את הבירה ותמצית הוניל. מערבבים טוב. מצננים כמה שעות במקרר מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
|