מתכון לגלידת שוקולד וויסקימתכון לגלידת וויסקי שוקולד
למי שאוהב וויסקי וגם שוקולד וגם גלידה , בקיצור כל הדברים הטובים יחד. חגיגה !! חומרים: 4 חלמונים 1/4 כוס וויסקי – לכו על כל סוג שאתם אוהבים לשתות. עדיף משהו נקי וטעים ולא אחד הסוגים המעושנים. למרות שגם זה יכול לצאת מעניין… 1/2 כוס סוכר 1/2 1 כוסות שמנת מתוקה 1 מקל וניל או תמצית איכותית 100 גרם של שוקולד קצוץ דק ( או יותר אם רוצים טעם יותר שוקולדי) הכנה: לטרוף יחד בקערה חלמונים+ וויסקי+ 1/4 כוס סוכר ולהניח בצד לשים בסיר קטן שמנת+וניל+1/4 כוס סוכר+שוקולד ולחמם עד שהשוקולד נמס לגמרי לערבב תוך השוואת טמפרטורות עם החלמונים, כלומר- להעביר מעט מהתערובת החמה לחלמונים ולערבב מהר ואז עוד קצת. ככה לא תצא לנו חביתה אלא החלמונים יתחממו בהדרגה. אחרי שהעברנו בערך שליש הם כבר מספיק חמים ואפשר לשלפוך את כל מה שנשאר בבת אחת. להחזיר את הסיר לאש קטנה ולחמם בזהירות עד שמסמיך מעט לצנן במקרר 45 דקות להעביר למכונת גלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן או להעביר לתבנית ולמקפיא. כדרי לערבב לפחות פעמיים במהלך ההקפאה כדי להגיע למרקם יותר קרמי.
אופציה – להחליף שוקולד בליקר קלואה
|