רביולי בשר ברוטב פטריות
רביולי במילוי עסיסי של בשר וחציל מוגש ברוטב פטריות עדין.
מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח לבן
קורט מלח
כף שמן זית
2 ביצים גדולות טריות.
מצרכים למילוי:
חציל
שום
חצי קילו בשר טחון
פלפל מלח
עגבניה
מצרכים לרוטב:
פטריות חתוכות
2 כפות דבש
קורט צ’ילי טרי
1. להכנת הבצק מערבבים הכל. לשים ומקבלים בצק חלק. עוטפים בניילון ומצננים שעה.
2. להכנת המילוי:
קולים חציל על אש פתוחה ומוציאים את הבשר שלו. ומוסיפים שום טרי כתוש.
במחבת מטגנים בשר בקר קצוץ בשמן זית. מתבלים בפלפל ומלח. כאשר הבשר מושחם מוסיפים עגבניה מגוררת ואת בשר החציל והשום. מטגנים עוד דקה יחד.
3. הרוטב:
מטגנים בשמן זית את הפטריות מוסיפים את הדבש הצ’ילי הטרי מתבלים במלח.
יוצקים רוטב מעט על הצלחת, מניחים את הרביולי ומעליו עוד מעט רוטב ופטריות
ישנן גם גירסאות במטבח הקווקזי והטורקי לכיסונים ממולאים בשר מכל מיני סוגים,
מי שמתעניין מוזמן לחפש לפי המילים דושפרה,מנטי,שיש ברק ועוד.
הבצק עצמו לרוב דומה מאוד לבצק פסטה אך משתמשים בפחות ביצים והמילוי עשוי בשר לא מטוגן בתוספת בצל ותבלינים או ירקות.
אזהרת כשרות - חלק מהכיסונים מוגשים במקור ברוטב עשוי יוגורט. מי שמקפיד על כשרות יכול להחליף בכל רוטב אחר או להימנע.
במקור הכנת הכיסונים דרשה יום עבודה מלא של רידוד,חיתוך,מילוי וקיפול.
היום לפחות על שלב הרידוד אפשר להקל בהחלט כשיש מכונת פסטה.
לפרטים נוספים ורכישת מכונת פסטה חייגו 08-9364540
|