למכונת פסטה יש עוד שימושים שאפשר לנסות מלבד הכנת פסטה.
למשל:
עבודה עם בצק סוכר
מכונת פסטה יכולה לעזור מאוד גם כשצריך לרדד ולחתוך סוגי בצק שונים.
בצק סוכר (פונדנט) הוא בצק שנועד לרידוד וציפוי עוגות.
הוא מורכב מאבקת סוכר,ג'לטין,מים,שומן,חומרי טעם וריח, גלוקוזה נוזלית ולפעמים גם חלבון ביצה.
בצק סוכר משמש לקישוט ועיטור עוגות מאז ימי הביניים והיום הוא פופולרי מתמיד. הרבה אופים ,קונדיטורים ומעצבים משתמשים בו ,דוגמאות אפשר לראות בהמון אתרים המציעים מעוגות חתונה גדולות ומושקעות ועד עוגות יום הולדת לילדים.
וישנן תכניות טלוויזיה רבות המוקדשות לנושא קישוט העוגות.
לישראל הגיע טרנד העיצוב בבצק הסוכר באיחור קל, רק בסוף שנות ה-90 והיום עשרות אנשים נהנים לעסוק בנושא כתחביב או כפרנסה ומתקיימות סדנאות רבות המלמדות את הנושא
בישראל היתה בעיית כשרות בהתחלה כי בצק הסוכר מחו"ל הכיל שומן חזיר ורק שיתוף פעולה בין קונדיטור ישראלי לחברת המרשלג פתר את הבעיה כך שהחל מ-1988 נעשה בדרך כלל שימוש בבצק הסוכר RFM, שנקרא על שמו של ממציאו, השף-קונדיטור הישראלי רוני פרדי מרדכי – Roni Fredy Mordechai
צבעו המקורי של בצק הסוכר הוא לבן ונהוג להוסיף לו צבעי מאכל לפני הרידוד בהתאם לקישוט אותו רוצים להכין.
הרידוד יכול להתבצע ידנית אך זהו עניין לא קל לפעמים ובמיוחד אם צריך לקשט עוגה גדולה ב או רבת קומות ולכן אנו ממליצים על רידוד בעזרת מכונת פסטה.
כהכי קל לרדד במכונת פסטה חשמלית המשאירה את שתי הידיים פנויות לאחוז בבצק.
הרידוד מתבצע מעל משטח מקומח בקורנפלור כדי לשמור על הבצק מקרעים. את הבצק שומרים שלא בקירור שכן הוא עלול לספוח לחות ונוזלים ולהתקלקל ולכן הוא מתאים רק לציפוי עוגות שאינן צריכות קירור.
חומר פולימרי או חימר פולימרי הוא חומר גלם לפיסול המבוסס על הפולימר פוליוויניל כלוריד (PVC). הוא רך ומאפשר שימוש נוח לצורך יצירת פריטים עדינים וזעירים.
העיצוב הסופי מתקבל לאחר חימום בתנור ייחודי או אף בתנור אפייה ביתי רגיל.
בתחילת הדרך נעשו בו שימושים לתעשייה כמו יצור חלקי בובות וכפתורים באירופה, עד שאמנים התחילו להשתמש בו ליצור חרוזים ותכשיטים.
לחימר הפולימרי ניתן להוסיף פיגמנטים והוא משווק כיום במגוון צבעים וגימורים, אפשר לערבב צבעים יחד כדי ליצור איזה גוון שנרצה.אמנים שונים בעולם ובארץ משתמשים ויוצרים עבודות אמנות, מיניאטורות, פיסלונים, תכשיטים,כלי בית ונוי.
לרידוד החימר הפולימרי אסור להשתמש במערוך מעץ! כי החימר נדבק לעץ. ניתן לרדד על קרמיקה,פורמייקה,זכוכית או פלייסמט ישן.
אז לשם מה משתמשים במכונת פסטה חשמלית?
על מנת ליצור משטחים שטוחים, דקיקים וקצת יותר עבים – הכל בהתאמה לרצוננו.
ניתן גם להצמיד'עלה מתכת' לחימר הפולימרי ובעזרת מכונת הפסטה – ליצור 'שברים' היוצרים משטח מעניין.
בעזרת מכונת הפסטה ניתן להגיע להדרגה בגוונים השונים, ליצור "מעבר צבע"של שניים, שלושה ויותר צבעים.
בעזרת מכונת הפסטה ניתן גם לעזור בתהליך ריכוך הפימו והכנתו ליצירה.
עבודה בעזרת מכונת פסטה -
אז האם ניתן ליצור משטח שטוח גם ללא מכונת-פסטה?
ניתן לעבד משטח שטוח ע"י עבודה עם מערוך סיליקון או זכוכית וכדי להבטיח שהמשטח יהיה שווה בגובהו ( ובעוביו) מכל צדדיו – אפשר להניח משקולת קטנה בכל צידיו ולהבטיח זאת ע"י כך.
ובכל זאת…הדרך הטובה ביותר היא לעבד משטח שווה בעוביו מכל צדדיו – בעזרת מכונת פסטה ורצוי חשמלית .
ואיך מנקים את המכונה בסוף השימוש ?
אני משתמשת במגבונים לחים ומשתדלת לנקות את המכונה בעזרתם לפני כל פעולה חדשה או צבע חדש.
אני מניחה את המטלית הלחה מתחת למכונה, בין הגלגלים / הגלילים המסתובבים, מסובבת את הידית – וכך הלכלוך המצטבר נספג במטלית הלחה. אם יש עדיין שאריות שתקועות בתוך המכונה – ניתן בעזרת מברשת שיניים או כל מברשת אחרת, להסירן.
אין להשרות את מכונת הפסטה במים! זה יגרום לחלודה של החלקים הפנימיים ויקלקל אותה.
האם ניתן להשתמש במכונת הפסטה לחימר פולימרי וגם לפסטה שאנו אוכלים ?
עדיף לא לעשות זאת. שאריות החימר הפולימרי שהוא חומר רעיל לעיתים נתקעות בתוך המכונה וקשה להסירן, ויש חשש שהן תיכנסנה למזון, שזה לא רצוי כלל. רצוי להשתמש במכונות נפרדות לשם כך
הכנת בצק לדים סאם
דים סאם זהו בתרגום חופשי מסינית "נגיעות קטנות בלב".
למעשה זהו שם כולל למגוון גדול של כיסונים מאודים או מטוגנים שמקורם במטבח הסיני קנטונזי והם מוגשים במסעדות או דוכני רחוב רבים.
שיטת אידוי הדים סאם היא אחת מצורות הבישול הבריאות כיוון שהיא נטולת שמן ומשמרת את הערכים התזונתיים במזון.
למעשה אם נביט סביב נגלה שלכל עדה יש את הכיסונים שלה,למשל -פלמיני,ורינקי,קרפלעך,רביולי, מומו או חצ'פורי ועוד.
בצק אורז בסיסי לדים סאם:
מרכיבים:
250 גרם קמח
125 מ"ל מים פושרים
1/8 כוס שמן צמחי עדין
אופן ההכנה:
מניחים בקערה את כל המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק.
מניחים את הבצק לנוח כ 20 דקות במקום קריר.
מכינים את הדים סאם:
בעזרת מכונת פסטה מרדדים את הבצק על פני משטח עבודה מקומח קלות, עד שהוא דק אבל לא נקרע כשמשתמשים במכונת פסטה לרידוד הבצק מגיעים עד לנקודה מספר 5 ולא יותר.
בעזרת כוס או קורצן לעוגיות קורצים עיגולים בקוטר 7-10 ס"מ.
במרכז כל עיגול מניחים כפית גדושה של מילוי.
מרטיבים את האצבע בקערית עם מים ומורחים את שולי עיגול הבצק. זה יעזור בהדבקת קצוות הבצק זה לזה בזמן סגירת הדים סאם.
מילוי-
כמעט כל אפשרות שיש לפי הטעם האישי.
ירקות,עוף,דגים,בשר,ואפילו שוקולד.
לאחר המילוי מניחים בכלי אידוי ( למשל מסננת במבוק גדולה מעל סיר מים) . זמן האידוי תלוי בגודל הכיסון ובסוג המילוי,בכל מקרה מדובר בכמה דקות מעטות.
אם רוצים אפשר גם לטגן את הדים סאם בשמן עמוק או במעט שמן.
מגוון האפשרויות יכול לתת למי שרוצה להתנסות חופש פעולה גדול והרבה הנאה.
הכנת דים סאם ורידוד הבצק במכונת פסטה-
את הבצק לדים סאם ניתן להכין כמעט מכל קמח
וכדאי להתנסות גם בבצקים שונים-מקמח אורז, קמח טפיוקה, בתוספת של קורנפלור,בתוספת ביצה,עלי וונטון,דפי אורז.