accessible
התקשרו עכשיו: 089364540
בונדיגו
השוואת מכונות גלידה
מתכונים להכנת גלידה

מתכוני גלידה מהעולם

מתכון לגלידת קולפי

חלבי, כשר

 
לקולפי טעם אופייני של הל, פיסטוק ושקדים והיא אינה מכילה ביצים.

במתכון ההודי הקלאסי מתחילים בשני ליטרים חלב שאותו מבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת עד שהוא מצטמצם לשליש מכמותו המקורית.

כדי לקצר את השלב הזה נשתמש בחלב מרוכז.

 
החומרים ל-10-8 מנות:

 
2 כוסות חלב

1 פחית חלב מרוכז ממותק (397 גר')

5 תרמילי הל, שבורים

3 כפות פיסטוקים, לא מומלחים וקצוצים

2 כפות שקדים, מולבנים וקצוצים

 

אופן ההכנה:

 
מחממים את החלב, החלב המרוכז ותרמילי ההל עד סף רתיחה ובוחשים מדי פעם.

מוציאים את תרמילי ההל, מוסיפים פיסטוקים ושקדים ומחממים תוך כדי בחישה כשתי דקות נוספות.

משהים את התערובת במקרר למשך לילה.

מעבירים את התערובת הקרה למכונת גלידה ומכינים לפי הוראות היצרן .

 

 

 

לרכישת מכונת גלידה לחצו כאן או חייגו 08-9364540

 

 


מתכון לגלידת דלעת יפנית  -באדיבות איריס ז'ורלט 

הדלעת שייכת למשפחת הדלועים, כמובן , (ביחד עם המלפפון, הקישוא, הדלורית, דלעת הספגטי ועוד).

עפ"י הרפואה הסינית אכילתה עוזרת לעיכול באמצעות פעולתה המבורכת על הטחול והקיבה. 

הצבע הכתום מעיד כי היא מכילה  בטא קרוטן , שעוזר כנגד תהליכי חימצון. יש בה גם ויטמיני B, C ומינרלים כמו סידן, אשלגן, מגנזיום ומעט ברזל. 

לאחרונה הדלעת עשתה קאמבק בכל העולם.שוחרי תזונה בריאה החזירו את כבודה, הרופאים מרפאים בעזרתה את בלוטת
הערמונית. הסינים מאמינים שהיא מקלה על הסובלים מדיכאון, במערב טוענים שהזרעים שלה מסייעים בריפוי מחלות וזיהומים בדרכי השתן, וברפואה האלטרנטיבית טוענים שהיא יעילה כנגד עצירות, מחלות קור ואפילו מרגיעה תסמיני אלרגיה. 

הדלעת נשמרת לאורך זמן בגלל קליפתה הקשה, ובשל כך ניתן לאכול אותה גם בחודשי החורף. זהו ירק קל מאד לעיכול ובעל ערך קלורי נמוך מאד. מזון טוב ומומלץ לתינוקות, ילדים ומבוגרים.

אז מה הפלא שהיפנים שמעריכים בריאות כל כך אוהבים אותה.

אפשר לאכול אותה מבושלת, מאודה, מטוגנת, צלוייה, אפויה, טרייה מעוכה, מוקפצת, כמיץ, בעוגות או מאפים, בריבות וגם את הגרעינים שלה אוכלים. ישנן תרבויות המשתמשות גם בפרחי הדלעת למאכל (ממולאים, מטוגנים ובסלטים). 

 
מתכון לגלידת דלעת

חומרים:

3 כוסות שמנת מתוקה

6 חלמוני ביצים

4/3 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות דלעת מבושלת וטחונה במעבד מזון

 

 הכנה:

1. בסיר, מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ומקררים כמה דקות. 

2. מקציפים חלמונים, סוכר ותמצית וניל עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.

 3. מוסיפים את השמנת, בהדרגה, לתערובת החלמונים וטורפים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד. 

4. מחממים על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי בחישה מתמדת בכף עץ . כשהתערובת מסמיכה מעט, מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את הדלעת הטחונה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

 5. מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.

 

 

רוצים מכונת גלידה ?  לחצו כאן או חייגו 08-9364540

 

 

היפנים אוהבים גלידות שבמבט ראשון יראו לנו מוזרות למדי.

על גלידת סרטנים  חלמתם? מה לגבי טופו? או תה ירוק? אולי תרצו בפעם הבאה להגיש אחרי הסושי גלידת שעועית מתוקה או משחת שומשום?


הנה המתכון למאצ'ה - מתכון לגלידת תה ירוק יפני של עופר חרמוני ממסעדת "יקיניקו טנקה", ואם לדייק זה המתכון של קיוקו סאן, אשתו של עופר.

חומרים:

200 מ"ל שמנת מתוקה

100 מ"ל חלב

2 ביצים

4 כפות סוכר

3 כפיות אבקת תה ירוק 

 

הכנה:

1. מקציפים את החלב עם התה הירוק, מוסיפים את הסוכר, השמנת והביצים וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב. 

מעבירים לקופסה, מכסים ומכניסים למקפיא. במהלך ההקפאה, מוציאים את הגלידה (כל חצי שעה בערך) "טורפים" אותה בעזרת מזלג, ומחזירים - זאת כדי שנקבל גלידה חלקה.

 אם יש לכם מכונת גלידה, פשוט הכניסו אליה את התערובת המוקצפת, והמשיכו לפי הוראות היצרן.

 

 

לרכישת מכונת גלידה וקבלת מתכונים נוספים חייגו 08-9364540

 

 

גלידת קוקוס - בלוג האוכל התאי סאנוק

החומרים:

 
1 כוס סוכר

חצי כוס מים

5 כוסות חלב קוקוס

 
ההכנה:

מבשלים את חלב הקוקוס בסיר על אש בינונית עד שנשארות ממנו 3 וחצי כוסות בלבד. מקררים.

שמים את המים והסוכר בסיר כבד ומערבבים על אש בינונית עד שנוצר סירופ סמיך דיו כדי לצפות את הכף.מורידים מהאש ומקררים.

כשהסירופ פושר מערבבים אותו עם קרם הקוקוס.

שופכים את התערובת לתבנית ומכניסים למקפיא לכשעתיים,ומערבבים

אבל הכי טוב להעביר למכונת גלידה ולהפעיל לפי הוראות היצרן.

אפשר להגיש מקושט בעלי נענע טריים,בוטנים קלויים, חלב ממותק,בננות מטוגנות ופרי טרי.

התאים אוהבים את הגלידה שלהם בתוך לחמניה או בכוס  עם תירס מבושל,אורז דביק או קוביות לחם לבן.

 
שווה לנסות !

 

להזמנת מכונת גלידה חייגו 08-9364540 או לחצו כאן 

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים

המיוחדים שלנו

כתובתנו: הנוטרים 18 מזכרת בתיה  טלפון - 089364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח