הדלעת שייכת למשפחת הדלועים, כמובן , (ביחד עם המלפפון, הקישוא, הדלורית, דלעת הספגטי ועוד).
עפ"י הרפואה הסינית אכילתה עוזרת לעיכול באמצעות פעולתה המבורכת על הטחול והקיבה.
הצבע הכתום מעיד כי היא מכילה בטא קרוטן , שעוזר כנגד תהליכי חימצון. יש בה גם ויטמיני B, C ומינרלים כמו סידן, אשלגן, מגנזיום ומעט ברזל.
לאחרונה הדלעת עשתה קאמבק בכל העולם.שוחרי תזונה בריאה החזירו את כבודה, הרופאים מרפאים בעזרתה את בלוטת הערמונית. הסינים מאמינים שהיא מקלה על הסובלים מדיכאון, במערב טוענים שהזרעים שלה מסייעים בריפוי מחלות וזיהומים בדרכי השתן, וברפואה האלטרנטיבית טוענים שהיא יעילה כנגד עצירות, מחלות קור ואפילו מרגיעה תסמיני אלרגיה.
הדלעת נשמרת לאורך זמן בגלל קליפתה הקשה, ובשל כך ניתן לאכול אותה גם בחודשי החורף. זהו ירק קל מאד לעיכול ובעל ערך קלורי נמוך מאד. מזון טוב ומומלץ לתינוקות, ילדים ומבוגרים.
אז מה הפלא שהיפנים שמעריכים בריאות כל כך אוהבים אותה.
אפשר לאכול אותה מבושלת, מאודה, מטוגנת, צלוייה, אפויה, טרייה מעוכה, מוקפצת, כמיץ, בעוגות או מאפים, בריבות וגם את הגרעינים שלה אוכלים. ישנן תרבויות המשתמשות גם בפרחי הדלעת למאכל (ממולאים, מטוגנים ובסלטים).
מתכון לגלידת דלעת
חומרים:
3 כוסות שמנת מתוקה
6 חלמוני ביצים
4/3 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות דלעת מבושלת וטחונה במעבד מזון
הכנה:
1. בסיר, מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ומקררים כמה דקות.
2. מקציפים חלמונים, סוכר ותמצית וניל עד שהתערובת הופכת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים את השמנת, בהדרגה, לתערובת החלמונים וטורפים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד.
4. מחממים על להבה נמוכה מאוד, תוך כדי בחישה מתמדת בכף עץ . כשהתערובת מסמיכה מעט, מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את הדלעת הטחונה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
5. מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
היפנים אוהבים גלידות שבמבט ראשון יראו לנו מוזרות למדי.
על גלידת סרטנים חלמתם? מה לגבי טופו? או תה ירוק? אולי תרצו בפעם הבאה להגיש אחרי הסושי גלידת שעועית מתוקה או משחת שומשום?
הנה המתכון למאצ'ה - מתכון לגלידת תה ירוק יפני של עופר חרמוני ממסעדת "יקיניקו טנקה", ואם לדייק זה המתכון של קיוקו סאן, אשתו של עופר.
חומרים:
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 מ"ל חלב
2 ביצים
4 כפות סוכר
3 כפיות אבקת תה ירוק
הכנה:
1. מקציפים את החלב עם התה הירוק, מוסיפים את הסוכר, השמנת והביצים וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב.
מעבירים לקופסה, מכסים ומכניסים למקפיא. במהלך ההקפאה, מוציאים את הגלידה (כל חצי שעה בערך) "טורפים" אותה בעזרת מזלג, ומחזירים - זאת כדי שנקבל גלידה חלקה.
אם יש לכם מכונת גלידה, פשוט הכניסו אליה את התערובת המוקצפת, והמשיכו לפי הוראות היצרן.
לרכישת מכונת גלידה וקבלת מתכונים נוספים חייגו 08-9364540
גלידת קוקוס - בלוג האוכל התאי סאנוק
החומרים:
1 כוס סוכר
חצי כוס מים
5 כוסות חלב קוקוס
ההכנה:
מבשלים את חלב הקוקוס בסיר על אש בינונית עד שנשארות ממנו 3 וחצי כוסות בלבד. מקררים.
שמים את המים והסוכר בסיר כבד ומערבבים על אש בינונית עד שנוצר סירופ סמיך דיו כדי לצפות את הכף.מורידים מהאש ומקררים.
כשהסירופ פושר מערבבים אותו עם קרם הקוקוס.
שופכים את התערובת לתבנית ומכניסים למקפיא לכשעתיים,ומערבבים
אבל הכי טוב להעביר למכונת גלידה ולהפעיל לפי הוראות היצרן.
אפשר להגיש מקושט בעלי נענע טריים,בוטנים קלויים, חלב ממותק,בננות מטוגנות ופרי טרי.
התאים אוהבים את הגלידה שלהם בתוך לחמניה או בכוס עם תירס מבושל,אורז דביק או קוביות לחם לבן.