accessible
התקשרו עכשיו: 089364540
בונדיגו
השוואת מכונות גלידה
מתכונים להכנת גלידה

גלידה בלי סוכר

סוכר אם נאהב זאת או לא הוא מרכיב חשוב בגלידה וחלק ממה שעוזר למרכיבים לקפוא.

בהחלט יתכן שהורדת כל המרכיב המתוק הזה תגרום לכך שלא נוכל להכין גלידה קפואה כיאות.

אז מה עושים ?

מי שעקב אילוצי בריאות אסור לו סוכר בכלל יצטרך כנראה לחפש קינוח שונה או להגביל עצמו בסוגים ובכמות של הגלידה,

מי שמנסה להוריד בסוכר כחלק מאכילה בריאה יותר ימצא כאן חלופות מתוקות לא פחות ולרוב בריאות מעט יותר מסוכר לבן ומזוקק.

 

תחליפים טבעיים

 סירופ אגבה -

האגבה הינו קקטוס שמוצאו מדרום אמריקה. ישנם מס' יצרנים שהוציאו אותו לשיווק בחנויות. חלקן אפילו מציעות סירופ אורגני. הסירופ מכיל ברובו פרוקטוז וכ- 286  קלוריות ל100 -  גרם.

יתרונות: מתוק יותר מסוכר ולכן נדרשת כמות קטנה שלו כדי להמתיק את המזון או השתיה. כ1/3 כוס סירופ יכולה להחליף כוס סוכר. הסירופ מכיל פרוקטוז ברובו ולכן האינדקס הגליקמי שלו נמוך מסוכר. יכול לשמש גם סוכרתיים.

חסרונות: שימוש גבוה בפרוקטוז כממתיק יכול לגרום לעלייה ברמת השומנים והכולסטרול בדם. יש לצרוך אותו במתינות.


קנה סוכר  -

צמח ממשפחת הדגניים ואחד המקורות העיקריים להפקת הסוכר הלבן התעשייתי בתהליכי זיקוק רבים. החלק התחתון של הקנה הוא העשיר ביותר בסוכר.

שבטים רבים בדרום אפריקה משתמשים בקנה הסוכר כאחד ממקורות התזונה העיקריים אך למרות זאת שבטים אלו לא חולים במחלות המערב שנמצאו קשורות לצריכת סוכר לבן כמו: סוכרת ויתר לחץ דם.

.יתרונות: מכיל בנוסף לכ-14% סוכרוז רכיבים תזונתיים כמו חלבונים, ויטמינים, מינרלים ותאית. לפי הרפואה הסינית בעל סגולות ריפוי.

שימושים: משמש כמקור תזונה, משמש להפקת סוכר לבן ולמשקאות אלכוהוליים כמו רום וקשאסה ולהפקת אתנול – "הדלק הביולוגי".

דבש -

הדבש הינו נוזל סמיך ודביק, צבעו חום זהוב. הוא מופק מצוף פרחים שנאסף על ידי דבורים. הדבש הוא היחידי בטבע המכיל תערובת גהגלוקוז ופרוקטוז באחוזים כמעט שווים, בנוסף מכיל אחוזים מסוימים של סוכר לתת, ואחוזים בודדים של סוכרוז. מתיקותו תלויה ביחס בין הגלוקוז הפחות מתוק לבין הפרוקטוז, המתוק יותר. הגלוקוז בדבש נוטה להתגבש, אך אין זה אומר שהדבש התקלקל.
מפרחים שונים ניתן לקבל דבש בגוונים וטעמים שונים. הנפוצים בארץ: דבש הדרים, דבש מפרחי אקליפטוס, דבש מפרחי בר ואבוקדו. ניתן להשיג מוצרי כוורת בחנויות השונות: מזון מלכות, פולן (אבקת גרגירי צמחים), דבש מתובל עם צמחי מרפא ותבלין ועוד.

יתרונות: נספג מיידית לדם ומתעכל מהר. גורם פחות עששת בשיניים מסוכר לבן. כמו כן מכיל כמויות קטנות של חומצות אמינו,ויטמינים ומינרלים, חומרים אנטיביוטיים ושמנים אתריים.מתוק יותר מסוכר אך מכיל פחות קלוריות. ב100 גרם מצויים 310 קלוריות. בכפית כ-65 קלוריות.

חסרונות: יתרונותיו נעלמים בעת חימום, אינו מומלץ לתינוקות עד גיל שנה מאחר ואלו עלולים לפתח תגובה אלרגית לחלבונים שבדבש וכן מאחר והם עלולים ללקות בהרעלת בוטולין, רעל הנמצא בכמות מזערית בדבש.

שימושים: נחשב כמזון בריאות בעל ערך תזונתי רב, משמש כחומר גלם במתכונים רבים, משמש לצורכי ריפוי ברפואה המשלימה כחומר אנטי זיהומי, מחטא פצעים, בתרופות סבתא, ובתעשיית הקוסמטיקה.


מולסה -

נוזל סמיך ומרוכז המתקבל בתהליך עיבוד קנה הסוכר לסוכר הלבן התעשייתי . מכילה כ- 45%-55% סוכר שלא מתגבש. ניתן למצוא אותה בחנויות רבות.

יתרונות: עשירה במינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן וויטמינים מקבוצת B.חסרונות: במינונים גבוהים עלולה לגרום לשלשול.

שימושים: משמש בתהליכי תסיסה של כהלים, להכנת שמרים, להפקת רום, כמאכל לבע"ח וגם כממתיק טבעי במאפים ובמתכונים רבים.


סטיביה-

צמח אשר עליו המתוקים משמשים כממתיק טבעי כבר 1000 שנים בדרום אמריקה. העלים היבשים של הסטיביה מכילים כ-7% חומר פעיל: סטיביוסיד. הסטיביוסיד מתקבל בצורת גבישים והוא מתוק פי 300 מסוכר. צמח הסטיביה נצרך כממתיק מוביל בצורה מסחרית ביפן.את הסטיביה ניתן לקנות בחנויות בצורת טיפות או לבקש את הצמח עצמו בחנויות טבע, שם מחירו יקבע ע"י המשקל.

יתרונות: נטול סוכר ולכן: משמש תחליף סוכר לחולי סוכרת, מוריד את רמות הסוכר בדם, מונע ומעכב הצטברות פלאק – רובד חיידקים על השיניים, תורם לאיזון לחץ הדם ומערכת העיכול ונטול קלוריות- מסייע להרזיה. תפריט עשיר בסוכרים פשוטים ומזוקקים עלול להביא להתפתחות קנדידה, לכן הסטיביה הוא פיתרון טבעי אידיאלי. כמו כן מתיקותו לא נהרסת בחימום.

חסרונות: בעל טעם לוואי קל.


סילאן

 "דבש" התמרים, מופק מבישול וסחיטת התמרים. מכיל סוכר פרוקטוז בעל ערך גליקמי נמוך יותר.

יתרונות: עשיר בסיבים תזונתיים ובמגנזיום, מאזן את מערכת העיכול, מוריד את רמות הסוכר והכולסטרול בדם.

שימושים: משמש כחומר גלם במתכונים רבים וכממתיק טבעי.


מייפל -

מייפל הוא עץ קנדי (אדר בעברית) שהסירופ שלו הוא עדין ומתוק ויכול לשמש כתחליף טבעי לסוכר. 


לתת -

מתקבל ע"י הנבטה חלקית של שעורה.

יתרונות: בעלת ערך תזונתי רב: פחמימות (כ-85%), חלבונים (כ-9%), ויטמינים מקבוצת B ומינרלים כמו סידן וברזל. בעלת השפעה מרגיעה.

שימושים: משמשת לייצור משקאות כוהליים ממזונות עשירים בסוכרים ומשקאות חריפים כמו בירה, חומר גלם בתעשיית הסוכריות וצבעי המאכל. מייצרים ממנה חלב לתת וקרמל המשמש כצבע מאכל, משמשת להכנת תחליפי קפה ומזון תינוקות. הוספת תמצית לתת ללחם משפרת את איכותו.

סירופ לתת אורז 
 לתת אורז עשוי מנבטי אורז המיובשים ומבושלים עד לקבלת מרקם סירופ סמיך. סירופ לתת קל לעיכול, עדין וטעים. הוא קיים בשימוש רב בתזונה המקרוביוטית.
מבחינת ערכים תזונתיים, לתת דגנים מכיל כמויות יפות של סידן, ברזל, וויטמינים מקבוצת B.


ליקריץ -

צמח מרפא חשוב. תמצית המופקת משורש הצמח "שוש קירח" משמשת כממתיק הנקרא "גליצרהיצין" ולייצור תרופות.

יתרונות: אנטי דלקתי וממריץ, הגליצרהיצין מתוק פי 50-100 מהסוכר הלבן ומשמש תחליף סוכר לחולי סוכרת.

חסרונות: במינונים גבוהים עלול להעלות את לחץ הדם ולגרום לדלקת בכליות.

שימושים: משמש רבות בפורמולות צמחי מרפא. משמש בתעשיית הממתקים ובתרופות מסוימות כמו תרופות לצרבת.

סירופ / אבקת חרובים -

לחרוב יש טעם מתוק וארומה משכרת. הוא משתייך למשפחת הקטניות. אבקת החרובים מכילה ויטמינים ומינרלים רבים. סידן, ברזל, מגנזיום וויטמינים מקבוצה B.

יתרונות: אבקת החרובים מומלצת לאנשים הסובלים מכאבי ראש וממיגרנות. מכיוון שאינו מכיל קפאין מהווה תחליף נהדר לילדים היפראקטיביים ולאוכלוסיה שאינה צורכת קפאין.

שימושים: משמש כתחליף לשוקולד. יתרונה של אבקת החרובים במוצרי מתיקה הוא בתכולת השומן הנמוכה שבה לעומת השוקולד. הסוכר בחרוב הינו ממקור טבעי. ניתן למצוא גם ממרחים, עוגיות וחטיפים המבוססים על אבקת החרובים.

פירות או תמרים שיתנו טעם מתוק -

 סוכר פירות (אינו מורכב מסוכרוז)זהו הפרוקטוז – מונוסכריד שנמצא במזונות מגוונים כמו: פירות עץ, מלון, ענבים, ירקות שורש, בצלים ודבש בנוסף לגלוקוז וסוכרוז. ניתן למצוא אותו בחנויות טבע.

יתרונות: בעל מדד גליקמי נמוך יחסית לסוכר הלבן ולכן מומלץ לחולי סוכרת והיפרגליקמיה. מתוק יותר מסוכרוז.

חסרונות: על מנת לעבור בזרם הדם בצורה יעילה דורש גלוקוז ובהיעדרו אינו נספג היטב בגוף. עודפי פרוקטוז במעיים עלולים לגרום לתופעות כמו כאבי בטן, שלשולים וטחורים. בנוסף עלול לגרום להשמנה ולרמות שומנים וכולסטרול גבוהות בדם.

שימושים: במאפים, המתקת משקאות חמים וקרים. עשוי לשמש תחליף סוכר לחולי סוכרת והיפרגליקמיה.

 

רכז תפוחים -

 מיצוי וריכוז של מיץ תפוחים ללא תוספת סוכר. מכיל  טעמים, סיבים תזונתיים וויטמינים שמקורם בפרי.ממתיק טבעי מופלא להמתקת עוגות פירות, הכנת ריבות וגלידות טבעיות.

חשוב לשים לב, למרות שכתוב ללא תוספת סוכר, מכיל הרכז ריכוז גבוה של סוכר טבעי (פרוקטוז-סוכר פירות). עדיף לא לקנות תרכיז תפוחים "טבעי"  זול, כיוון שקיימת כמות מסוימת של סוכר מעובד שהחוק מאפשר להוסיף.

שתי כפיות של רכז תפוחים טבעי שווה לכפית סוכר אחת.

 

להזמנת מכונת גלידה חייגו 08-9364540 או לחצו כאן 

 

תחליפי סוכר מלאכותיים

ממתיק מלאכותי הוא תוסף מזון כימי בעל ערך תזונתי נמוך מאד, המשמש להמתקת המזון כתחליף לסוכר ומיוצר באופן סינתטי.

בין הממתיקים המלאכותיים הראשונים היה הסכרין שמתיקותו רבה פי 300 משל הסוכרוז וייצורו זול, שהתגלה ב-1879 על ידי כימאי בשם קונסטנטין פולברג שעבד עם זפת פחם. בזמן שסעד עם אשתו, הבחין המדען כי לכל מה שאכל היה טעם מתוק, והבין שהשאריות על ידיו הם המקור למתיקות החריגה. חסרונו של הסכרין הוא בטעם הלוואי המתכתי שלו.

יצרני הממתיקים המלאכותיים חיפשו דרכים לייצר ממתיקים מלאכותיים חופשיים מטעם הלוואי וכך נוצר הציקלמאט, שמתיקותו גדולה פי 30-50 ממתיקות הסוכרוז וממתיקים סינתטיים אחרים.

ישנה מחלוקת רבה באשר להשפעות הבריאותיות של הממתיקים המלאכותיים.

כבר בשנות ה-70 הראו מחקרים שנעשו בעכברי מעבדה שאחדים מן הממתיקים הסינתטיים עלולים לגרום לסרטן במינונים גבוהים. למרות זאת, אף מחקר מדעי עדיין לא הראה סיכון בריאותי לבני אדם במינונים הרגילים.

כמו כן, כאשר נשקל השימוש בממתיק מלאכותי, יש לקחת בחשבון כי השימוש בסוכר תורם רבות להשמנת יתר, שלה נזקים בריאותיים גדולים ומוכחים.


רשימת ממתיקים מלאכותיים


אספרטם -

ממתיק ללא טעם לוואי, המתאים בעיקר למשקאות קרים ולמוצרים שאינם דורשים בישול או חימום. נוצר בשנת 1965, מתיקותו פי 180 מסוכרוז.הוא משמש כתחליף לסוכר במאכלים ובמשקאות מסחריים רבים ברחבי העולם, בעיקר במשקאות דיאטטיים, כתוסף מזון מסומן כ-E951. 

סכרין -

(ידוע גם בשם סוכרזית), נוצר בשנת 1879, מתיקותו פי 300 מסוכרוז.אבל  הוא משאיר אחריו טעם לוואי מתכתי מר, במיוחד בריכוזים גבוהים.

הסכרין נשאר יציב גם כשמחממים אותו או בנוכחות חומצות. כמו כן, הוא אינו מגיב כימית יחד עם חומרי מזון אחרים ונשמר היטב לאורך זמן. 

ציקלמאט -

פותח כתחליף לסכרין, אין לו טעם לוואי. נוצר בשנת 1937, מתיקותו פי 30-50 מסוכרוז.

אצסולפאם-K -

  נוצר בשנת 1967, מתיקותו פי 200 מסוכרוז.הוא ממתיק מלאכותי נטול ערך תזונתי. באיחוד האירופי הוא מכונה E950 וכך הוא מצוין על תוויות התכולה של מוצרי מזון המכילים אותו.

לרוב מעורב אצסולפאם-K עם ממתיקים מלאכותיים אחרים כסוכרלוז ואספרטיים, על מנת לתת טעם כולל דמוי סוכר שבו כל ממתיק מאזן את טעמי הלוואי של הממתיקים האחרים.

בניגוד לאספרטיים, אצסולפאם-K אינו מתפרק בחום הבישול והאפייה ועמיד בתנאי חומציות ובסיסיות מתונים. בשל תכונה זו רווח השימוש בו (בשילוב ממתיקים נוספים, כאמור) במוצרים אפויים ובמשקאות קלים מוגזים.

סוכרלוז-

נוצר בשנת 1976, מתיקותו פי 500-600 מסוכרוז.ידוע בשמו המסחרי בתור "Splenda" בארצות הברית ו"סוכרה דיאט" ו"סוכרלייט" בישראל. באיחוד האירופי הוא מסומן בתור תוסף E955.

הסוכרלוז נשאר יציב בטמפרטורות גבוהות וב-PH משתנה, ולכן יכול לשמש כתחליף סוכר גם באפייה או במוצרים הדורשים חיי מדף ארוכים.

מלטודקסטרין -

  מופק על ידי הידרוליזה של עמילן ומשמש כתוסף מזון שכיח במזון מעובד. התוצר משמש לרוב כממתיק מלאכותי. מתיקותו משתנה בהתאם להפקתו. הדרך הנפוצה ביותר להפקתו היא מהידרוליזה של עמילן חיטה או תירס.

מלטודקסטרין עשוי לגרור תופעות לוואי אצל אנשים בעלי אלרגיות למוצרי המזון שמהם מפיקים מלטודקסטרין, לדוגמה חולי צליאק עשויים לפתח אלרגיה למלטודקסטרין המופק מחיטה.

 


סוכרים אלכוהלים – 
סוכרים אלו נמצאים בעולם הצומח, בעיקר בפירות וירקות. הם מכילים פחות קלוריות ומתיקות פחותה משל סוכר.


סורביטול -
ממתיק מלאכותי הקיים בעיקר בענבים ומביא תועלת לגוף מבחינה תזונתית ואינו משאיר טעם רע לאחר שימושו.
סורביטול מתאים לאנשים הסובלים ממחלת סוכרת (מחלה הגורמת לעודף סוכר בדם) עקב ספיגתו האיטית בגוף.
הסורביטול משפר את טקסטורת המאכלים ואף מעלה את פרק הזמן שיכול מוצר להחזיק מעמד בטריותו.
במידה ומשתמשים בסורביטול יתר על המידה, עלולות להופיע בעיות במעיים כמו שלשולים. כמו כן, השימוש בו בקרב ילדים הסובלים מבעיות במערכת העיכול איננו מומלץ.


קסילטול -
ממתיק מלאכותי הקיים בפטריות, בצל, דלעת וכדומה.
ממתיק זה הינו בצורת אבקה וטעמו מתוק כשל סוכר.
חולים במחלת הסוכרת יכולים להשתמש בקסילטול משום שספיגתו בדם היא מועטה ועל כן הוא אינו גורם לרמת הסוכר בדם להתרומם.
בנוסף, מחקרים הוכיחו כי קסילטול מסייע במניעת התפתחות של מחלת השיניים – עששת.
סכנות השימוש בקסילטול (במידה והוא נצרך בכמות רבה מידי) זהות לאלו הקיימות בשימוש במניטול: בעיות בעיכול, בעיות בכליות, אלרגיות, חוסר בזרחן וכדומה.


מלטיטול

ממתיק מלאכותי המורכב מפחמימות.הוא מופק לרוב מתירס וצריכתו ממלאת את מקומה של כל פחמימה באשר היא.

טעם המלטיטול מתוק כמעט כמו של סוכר.


מניטול -
ממתיק מלאכותי הקיים באצות ים, פטריות ודלעת.  טעם המניטול מתוק באופן שדומה לסוכר.
במידה וצורכים את המניטול יתר על המידה יתכן ויגרמו בעיות גופניות כגון בעיות בעיכול, בעיות בכליות, אלרגיות, עודף בקליום, חוסר בזרחן וכדומה.

 

לפרטים נוספים על מכונת גלידה חייגו 08-9364540

 

מאמר על המצאת הסוכרלוז 

 

בונדיגו ברשתות חברתיות

נשמח לעמוד לשירותכם

בונדיגו פייסבוק - FA

פייסבוק

 בונדיגו – יוטיוב

יוטיוב

בונדיגו – יצרנים

המיוחדים שלנו

כתובתנו: הנוטרים 18 מזכרת בתיה  טלפון - 089364540
בונדיגו - גם אצלי במטבח