3-4 מנגו בשל ומתוק בתוספת מספר טיפות של מיץ לימון או ליים
מוסיפים סירופ סוכר
מעבירים למכונת הגלידה ומפעילים לפי הוראות היצרן.
סורבה רימונים - גלידריית שקד
חומרים (ל-10 מנות):
800 מ"ל מיץ רימונים
200 גרם סוכר
170 מ"ל מים
25 מ"ל סירופ גלוקוז
5 גרם אבקת מייצב לסורבה
הכנה:
1. ממיסים את הסוכר עם מים חמים.
2. לאחר מכן מצננים ומוסיפים את סירופ הגלוקוז.
3. מוסיפים את מיץ הרימונים ואת אבקת המייצב לסורבה.
4. מכניסים את כל התערובת למעבד מזון.
5. מקפיאים ולאחר מכן שוב מעבדים במעבד מזון על לקבלת מרקם של גלידה.
הגשה:
מוציאים את הגלידה מהמקפיא כרבע שעה לפני האכילה כדי שתהיה רכה ונימוחה בפה.
סורבה בירה - אתר בקבוק
בירות? אפשר להשתמש בבירה רגילה, לבנה, ולקבל מרירות אופיינית ומעניינת בסורבה. מנגד, אתם יכולים להשתמש בבירות פירות שונות - והטעמים ייצאו מפתיעים מאוד. שימו לב לחשב את הכמויות לפי גודל הבקבוקים.
מרכיבים:
1 בקבוק בירה לבנה (כאן - 330 מ"ל)
330 מ"ל של סירופ פשוט
1 כף מיץ לימון
הכנה:
טורפים יחד את כל המרכיבים, מעבירים לתבנית או מכונת גלידה וממשיכים לפי ההוראות.
סורבה סברס - איתי רוגוזינסקי רשת גלידריות "וניליה"
מרכיבים (כ-8 מנות - קצת פחות מק"ג)
9 סברסים בינוניים
150 מ"ל (כ-2/3 כוס) מים
200 גרם (1 כוס) סוכר
מיץ מלימון אחד
אפשרות: כ-20 מ"ל עראק או טקילה. אם מוסיפים אלכוהול יש להפחית מהמתכון 20 גרם (4 כפיות) סוכר. אין להוסיף כמות גדולה יותר של אלכוהול, כי אז הוא לא יאפשר לסורבה לקפוא
אפשרות נוספת: מעט עלים קצוצים של נענע, מליסה או לואיזה
אופן ההכנה:
קולפים את הסברסים.
שמים את הסברסים בבלנדר או במעבד מזון ומוסיפים להם את המים. מעבדים במהירות נמוכה (כדי שהזרעים לא יישברו) עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מסננים ומשליכים את הזרעים.
מוסיפים לתערובת את הסוכר ומיץ הלימון. מחזירים לבלנדר או למעבד המזון ומעבדים במהירות גבוהה עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
אם משתמשים באלכוהול או בעשבי תיבול – מוסיפים אותם כעת ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים עוד סוכר ולימון אם יש בכך צורך.
מקפיאים.
רצוי להשתמש במכונת גלידה, שתניב את התוצאה הטובה ביותר,
8 כוסות פטל טרי או קפוא. אם בחרתם קפוא יש להפשיר אותו מעט 1/2 2 כוסות גדושות של קשיו 1/4 1 כוס סירופ מייפל מעט מלח
הכנה : 1. לטחון הכל טוב טוב בבלנדר 2. לבעלי מכונת גלידה- להכניס הכל למכונה ולהפעיל לפי הוראות היצרן. למי שאין מכונת גלידה - להעביר לתבנית,להקפיא לשעה.לערבב שוה הכל בבלנדר ולהקפיא שוב. לחזור על התהליך אם צריך והגלידה לא קרמית מספיק.