בצק לפסטה טריה
הכנת בצק לפסטה
לכל אחד כדאי ללמוד איך להכין בצק לפסטה.
למה?
כי זה ממש פשוט, קל, מהיר ויכול לשדרג כל מנת פסטה שתאכלו.
בצק לפסטה במקור היה עשוי קמח מחיטת דורום,
חיטת דורום (durum) או חיטת מקרוני היא גם הקשה ביותר מכל מיני החיטה. ריכוז החלבונים הגבוה שבו וחוזק הגלוטן שלו עושים את הדורום מתאים ביותר להכנת פסטה ולחם, אותן הסיבות עושות את הדורום פחות מתאים להכנת עוגות שמצריכות חיטה רכה יותר.
בתהליך הטחינה מתקבלים שני מוצרים : סמולינה וקמח דורום.
המוצר המבוקש הינו הסמולינה המשמשת למוצרי פסטה ומוצר הלואי הינו קמח הדורום. יש המשתמשים ליצור פסטה בקמח לבן העשוי מסוגי חיטה שונים. סוג הקמח יקבע את תכונות הפסטה שתיוצר.
מעבר לשימוש בקמח חיטה אפשר ואפילו מומלץ לנסות ולהכין בצק לפסטה מסוגי קמח אחרים -
אורז, תירס, קינואה, טף, תפוחי אדמה , סויה, חומוס , כוסמת ,עדשים.
לחולי צליאק ואחרים הצריכים להקפיד על תפריט ללא גלוטן באים כל הקמחים האלה ונותנים מענה טעים ונהדר, אפשר לשלב אותם יחד עם קונדיטור (של גלעם) שהוא קמח מיוחד לחולי צליאק או להשתמש בקמח תמי המצוין שיצא לשוק לאחרונה.
קמח תמי - כתבה על פיתוח הקמח החדש ללא גלוטן
בצק בסיסי לפסטה
מרכיבים:
1/4 2 כוסות קמח
2 ביצים גדולות וטריות
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
1/3 כוס מים
בדרך כלל מקפידים על ביצה אחת ל100 גרם קמח אך אתם מוזמנים לנסות בבית עד שתגיעו לנוסחה המנצחת שלכם. כל בצק מתנהג קצת אחרת ויש מי שיעדיף גרסה שונה.
אופן ההכנה:
מניחים 2 כוסות ורבע של קמח במרכז משטח עבודה גדול.
• יוצרים חור במרכז ושופכים לתוכו כפית מלח וכף שמן זית.
• פותחים אל תוך החור את הביצים ומתחילים לעבד אותן לתוך הקמח מבלי להרוס את החור.
• כשהביצים מעורבבות מוסיפים את המים, ומערבבים גם אותם פנימה, בעדינות, עד ליצירת בצק.
• מעבדים את הבצק כ- 10 דקות עד שנעשה אלסטי לחלוטין.
• אם הבצק דביק, מוסיפים קמח.
• מניחים את הבצק בקערה בטמפרטורת החדר, מכסים עם מגבת ונותנים לו לשהות מינימום 20 דקות.
• מכינים את האיטריות עם מכונת פסטה לפי הוראות הכנה, ולפי סוג הפסטה לבחירתכם.
• מיבשים את האיטריות כ- 3 שעות בתליה על מנת שלא ידבקו.
• מכינים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח.
• מוסיפים רוטב לבחירתכם.
• בתאבון.
רוצים עוד רעיונות למתכוני פסטה מצוינים - לחצו כאן
סרטון מצוין של שף איריס לוי המדגימה הכנת פסטה טריה במכונת פסטה והכנת רביולי
פסטה אדומה (סלק)
300 גרם קמח2 ביצים 60-70 גרם מחית סלק מבושל מסונן מנוזלים 1/2 כפית מלח 1 כף שמן זית
פסטה ירוקה (תרד)
300 גרם קמח 2 ביצים 60-70 גרם מחית תרד שבושל ונסחט מנוזלים 1/2 כפית מלח 1 כף שמן זית
פסטה כתומה (גזר)
300 גרם קמח 2 ביצים 60-70 גרם מחית גזר מבושל 1/2 כפית מלח 1 כף שמן זית
להזמנות וייעוץ אישי חייגו 08-9364540 או לחצו כאן
אטריות ללא גלוטן
מצרכים למתכון:
קמח תירס - חצי כוס
קמח תפוחי אדמה -חצי כוס
קונדיטור - תחליף קמח נטול גלוטן - 1 כוס
קמח אורז מלא - חצי כוס
משפר אפיה - שמרית, כמות: כפית (6 גרם), לא חובה.
שמן זית -2 כפות
ביצה - 5
מלח 1 כפית שטוחה
אופן הכנת המתכון:
1. מנפים את הקמחים לקערת המיקסר, מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הביצים (להתחיל עם 4 ולהוסיף במידת הצורך) ולשים במיקסר עם וו לישה.
3. כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה ונוצר גוש בצק, לעצור את פעולת המיקסר.
4. לכסות את הבצק ולתת לו "לנוח" כחצי שעה.
5. לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דקיק. חלק מהעלים אפשר לחתוך לעלי לזניה וחלק לחתוך ל- 4 חלקים וכל רבע להעביר במכונת פסטה
ולחתוך את האטריות לגודל הרצוי.
6. ניתן לחלק עלה לרוחב מכונת הפסטה, להשאיר את האורך ולהעביר במכונה ליצירת אטריות רחבות.
7. לאחר שהאטריות/דפי הלזניה מוכנים, להשאיר לייבוש על משטח העבודה לפחות לשעה (אפשר להניח לייבוש על מגבת או בד).
8. את האטריות מבשלים כ- 4 דקות במים רותחים ומומלחים, מסננים, שוטפים במים קרים ושומרים בכלי במקרר. מידע נוסף: יוצא כ- 350 גרם אטריות מוכנות. הבצק קל להכנה ונוח לרידוד.
מהבצק הזה ניתן להכין את כל סוגי האטריות, ספגטי, רביולי ולזניה. ניתן כמובן להכפיל את הכמות.
אפשר חלק מהבצק להכין וחלק להקפיא עטוף היטב בניילון נצמד.
פסטה - גם לחולי צליאק
שימו לב במתכון הבא כמה קל לעבוד במכונת פסטה חשמלית -
טגרינס - אטריות בנוסח מיצרי , מתכון שקיבלנו מאתי משה (מושב מצליח)
חומרים:
5 ביצים
קמח - לפי מה שהבצק תופס. ( הערכה שלי כחצי ק"ג עד ק"ג)
מעט כורכום בשביל הצבע !
אופן הכנה:
לשים הכל יחד לבצק חלק ומחלקים לכדורים.
מרדדים במכונת פסטה עד מספר 6 ( לא דק מדי שלא יקרע )
מכאן יש שתי אפשרויות -
1. לחתוך איטריות דקות ולהוסיף אותן למרק צח רותח ל2-3 דקות שיתבשלו. לאכול עם המרק.
2. לתת לבצק המרודד מעט להתייבש ואז לחתוך אותו במכונת פסטה דק או שמן לפי הרצון.
להרתיח סיר גדול עם מים ולזרוק את האיטריות לבישול כשהמים רותחים חזק.
להעביר לקערה עם מי קרח אחרי 3 דקות כדי להפסיק את הבישול.
להוציא ולהניח על השיש או מגש עד שכל המים נעלמים.
להרתיח חצי כוס שמן ולשפוך על הפסטה
לטחון יחד מלח והל ולפזר על הפסטה עם השמן.
לערבב טוב ולאכול קר או חם.
באינטרנט מצאנו גירסה דומה של היהדות הקראית - טגרינס
בתאבון ! ותודה לאתי !
לפרטים נוספים והזמנת מכונת פסטה חייגו 08-9364540