גלידה כפתרון המושלם לקיץ ולדיאטה ! לקראת הקיץ המתקרב ,האם ידעתם שגלידה יכולה להיות מרכיב חשוב בתפריט הקיץ שלכם גם אם הוא דיאטטי ? בגלידה מסתבר יש מרכיבים בריאים שיכולים להוסיף לכל תפריט וגם לאלה בינינו ששומרים על הבריאות והגזרה. למשל – סיבים תזונתיים- בגלידה טובה יש עד כ - 5 גרם של סיבים מסוג אינולין התורם לספיגת סידן,עוזר בשיפור חיי החיידקים הפרוביוטיים במעי וגם מסייע ביציאות.ההמלצות התזונתיות היום עומדות על כ 35 גרם סיבים ליום ואכילת גלידה יכולה לתרום בנושא.. סידן – בגלידה חלבית יש כמובן סידן שנספג בגוף ועוזר בשמירה על העצמות בגוף. חלבון- כ - 4 גרם חלבון ל100 גרם גלידה, כמעט כמו במעדן חלב. החלבונים יכולים לעזור לבניית רקמות ושרירים. הגלידה תורמת להרגשת שובע כי הפחמימות שבה נספגות לאט יחסית בדם עקב המצאות חלבונים ושומנים וזה מונע עליה מהירה של סוכר בדם. יתרון נוסף הוא כמובן בהכנת גלידה ביתית מחומרים באיכות מעולה ובלי תוספי שימור ותוספות טעם מלאכותיות. עם תחליטו להשקיע קצת תגלו שאין דרך חזרה לגלידה התעשייתית אחרי שטעמתם את הביתית. ככה תוכלו לבחור לבד כמה אחוזי שומן יהיו בגלידה שלכם כמה סוכר,כמה פרי ואולי בכלל תלכו עד הסוף ותבחרו במתכון גלידה טבעונאי (רו פוד RAW FOOD ). אופציה נהדרת נוספת לקיץ היא הכנת סורבה קפוא תוך שימוש במיצי פירות טריים,רוצים מתכון מיוחד? נסו את סורבה ההיביסקוס המפתה הזה. מתכון לסורבה היביסקוס - מרי-הלן פארי ( פורומים תפוז)
מרכיבים: 50 גר' עלי היביסקוס מאיכות טובה (שנקראת לעיתים Jamaican rose) 20 יח' פקעות של ורד הבר ((rosehip). לקנות שלמים ולרסק בבית. 1ליטר מים 2.5 כוסות סוכר (אפשר פחות/יותר, לפי הטעם) 1 לימון
הכנה: להרתיח את המים בסיר ולחלוט את העלים ואת ורד הבר למשך 20 דקות לפחות. לסנן היטב ובעדינות כדי שהמים לא יהיו עכורים. להוסיף סוכר, מיץ לימון ולקרר. להכניס למכונת הגלידה ולערבל. הערות:ניתן ורצוי להוסיף כף (או יותר) וודקה לשיפור מצב הרוח !! איכות הסורבה הינה ביחס ישיר של איכות העלים.רצוי לרכוש בחנויות מתמחות, או בחנויות טבע. לא לקטוף עלים מגינות או שיחים בצד הדרך. טעם הסורבה הוא רב גוני, מזכיר מעט דובדבנים,פטל. לפרטים נוספים חייגו 08-9364540
|